banner
  • turho
    Természetes hogy vállal rá garit, aki flashel vagy szervizel. Amikor flasheltem, fejet cseréltem vagy hűtésmodot raktam be, én is vállaltam. De nem az egész gépre. Hanem a munkámra. Azaz, ha az alaplap 3 ledes akar lenni, az nem függvénye a többi beavatkozásnak, arról nem tehet senki (ja de, a gyártó), szóval a moddolásnál a tulaj rizikója ez a rész. Azért írtam ezt le mert így korrekt. A gyári garancia elvesztése 360-nál a tulajdonos döntése (az esetleges 3 led és GPU forrasztási hibák kontra olcsón játszás).

Zajos gépventi: relatíve zajosabb, mint amit edig a konzolvilágban megszokhattunk. Maga a gép teljesítményre nagyságrenddel több mint egy xbox vagy ps2 tudása. De a hőtermelése és fogyasztása is magasabb. A 2 ventillátoros üzem és az ergonómia kialakítása miatt ebben a fomában zajosabb a működése természetesen. Gyárilag alaplapfüggő sajnos, mennyire szabályozgatja a fordulatot (és a hangerőt) a gép, de jó verziós biosnál (nem kernel, működtető bios) játék közben szépen felpörget. Hűtésmodnál egy erősebb de állandó mértékű zajt és légszállítást lehet beállítani. Ami nem hátrány annyiból, hogy a 360-ak alapvető tervezési hibája (és egyben halála - GPU) a hőingadozás miatti mozgás (motherboard flex) emiatt válik le egy idő után néhány forrszem egyes gépekben. Felmelegszik-lehűl-hajlik-majd elfárad.