-
Irasidus #3359 Valamit félre értettél, én nem a kamu/hoax vállalkozásokról írtam. De még csak nem is a magáncégekkel történő kolonizálásra gondoltam, én az ember motivációjáról írtam! Tiszában vagyok vele, hogy a kolonizációt egyetlen magánbefektetőnek vagy országnak sem lenne erőforrása. Ez csak is a lehető legtöbb állam közös összefogással lehetséges! Nem most, majd a jövőben! Az üzleti változásokat motivációt te is összekevered az ember motivációival! Szerencsére sok dolog van ami nem termel pénzt mégis milliárdokat költünk rá, mind magánszemélyek mind államok. Jól is nézne ki egy állam, ha csak arra költene ami megtérül, de még egy ember is. Vagy te csak olyan dologra költesz ami megtérül, vagy úgy is kérdezhetem te mindig csak a haszont lesed? Ne már, Elon Musk sem azért alapította a SpaceX mert meg akart gazdagodni, vagy hasznot leste, más volt a motivációja, azt hiszem lejjebb valahol meg is volt osztva róla egy igen részletes, és hosszú írás, hogy mi motiválta, és hányszor volt csődközelben, és ahelyett, hogy feladta volna tovább csinálta! Nagyon jó írás, el kellene olvasni. És halkan megjegyzem, hogy az üzleti életben is van olyan, hogy nonprofit vállalkozás, de nem szeretném, hogy ez az utolsó gondolat legyen az egyetlen amire válaszolsz. Köszönöm.
Az írásod több része teljesen hektikus, és értelmezhetetlen számomra, mivel amit írsz azzal ok, csak éppen semmi köze ahhoz amire én válaszoltam. Például, nem értem minek írtál az ISS működtetéséről ennyi mindent, miközben az egész írásodnak pontosan az a lényege, hogy rengeteg pénzt költenek rá, úgy, hogy nem térül meg. Én is ezt írtam! És én is oda írtam, hogy politikai indok miatt, ami ugye nem nem pénzügyi indok! De van az embernek, vagy emberek csoportjának még más egyéb indokai is ami miatt sok pénzt költ, vagy ad ki. Tényleg nem kellene ennyire elmenni a konteo irányába, és az embert, vagy az emberiséget pénz és haszonlesőnek titulálni. Elég lenen magadba nézni, te ilyen vagy? Más sem, elég körbe nézni, mi minden van, ami nem profit mozgat. Ez lenne mondandóm lényege. De ugyanez a helyzet a többivel is... Lehet, el kellene olvasni mire volt a válaszom?
Utoljára szerkesztette: Irasidus, 2015.08.10. 10:51:37