-
dudovec #10171 Mindenki szereti a hentelest , ahogy jomagam is , de teny h idovel valtani kell , foleg ha olyan korlatokat lepsz at egy jatekban, amit szerintem a fejlesztok nagyon nem kalkulaltak bele.. Mondtam Shorlexnek is msnen , hogy szerintem hogynezne ki egy balancing titanquestben, de leirom aze ideis:)
Ugy kezdenem , hogy az absorbot , a dodgeot es az avoidot 50% ra maximalnam.. A maximalis rechargeot a nem caster kasztok (hunter , rogue , warfare , defense) skilljeinel 30% ra korlatoznam , a castereknel (earth , storm , nature , spirit) pedig 50% ra. A -energy costot is 50% ra maximalnam minden skillnel..
Persze ez igy elegge visszadobna az irtast, de igy tobb hangsulyt kapna a multi es sokkal valtozatosabb felszereleseket latnank az ugymond perfect buildes kariknal, ami szinten jot tenne a multinak , bar lehet h csak engem flusztral , ha mindenkin ugyanolyan szerko van a jatekban..
A single player nehezebb lenne, de a kezdoknek , meg elso 1-2 karisoknak nem lenne ettol nehezebb , mert a 100% recharge azoknak a 'kivaltsaga' akik rendelkeznek szinte az osszes jo cuccal , hogy ezt ossze tudjak hozni -> azoknak nyilvan tobb karakteruk , jatektudasuk/tapasztalatuk van , nembeszelve arrol , hogy nyilvan a tobbi nem rechargeos , de atomdurva cuccal is rendelkeznek... Szoval ez a valtoztatas a halado jatekosokat erintene igazan , akik kenytelenek lennenek massal potolni , az aranytalanul eros elony elveszteset...
Igaz , anno a 100% recharge felfedezese volt az nekem , ami adott rengeteg uj otletet , a mar akkor kicsit beunt jateknak, de valahol ez volt az ami vegleg megölte a jatekelmenyt , az osszes nem rechargeos karimnal..
Ezzel a valtoztatassal, a pvp is egesz turheto balancingot kapna, igy telleg csak 1-2 skillhez kene hozzanyulni, hogy mukodjon a dolog.. Ha maradna a 100% req , akkor rengeteg skillt tokre megkene valtoztatni , hogy mindenfajta karival lehessen pvp zni..
Tegyuk fel megcsinalnak a balancingot.. Nemtom europa szerte mennyien tq znak , de szerintem igy sem talalnank tul sok vallalkozo kedvu pvp's t , raadasul mindig benne lenne a pakliban az , hogy cheates/editoros karikkal jonnek ellened, amit nemtudhatsz , hogy ő hogyan hackelte szarra a karijat , mielott bejott a pvp jatekodba , stb... Szal igen , a normalis multiplayer elmeny kulcsa a closed server , ami tarolja a jatekosok karaktereit es senki nemtud belepiszkalni.. De ez kurvasok penz lenne es attol tartok , egy ilyen esetben fizetosse valna a tq...
Bar elvarhatna az ember egy closed servert , egy 12 ezer forintos jateknal , elvegre a blizzard megadta ezt 7 evvel ezelott a diablo2-vel, es aki akkor megvette , a mai napig jatszhatott closed serveren , tovabbi fizetes nelkul.. Hat igen, ahogy fejlodik a vilag , telik az ido , ugy talalnak ki mindent , hogy kihuzzanak meg 1 kis penzt az ember zsebebol.. Nemreg valami olyat olvastam , hogy az USA-ban valami olyan torvenyt akarnak behozni , ami nem vicc...: megadóztatná a virtuális javakat.. Szal peldaul van wowban valami atomjo cuccod , amit eltudnal adni rendes lóvéér is , nemis kevésér.. akkor az után adózzál... lol:D
Amugy wowot meg tq t hasonlitgatni felesleges , merthat tok mas jatek , nagyon durva balancingal , ami kb olyan sulyos , hogy jon 1 mezei szorny , aki 2-3 szintel nagyobb mint te , es mondjuk harcossal nyomod , akkor eleg sanszos , hogy te fogod huzni a rovidebbet.. ha benyomsz kozben 1 health potiont, akkor talan lenyomod 1v1-ben , de akkor 2 percig nem ihatsz health potit , ami egyebkent nem keves penzbe kerul , es a tq val ellentetben a penznek van erteke , sőt , kb ugy muxik a love ott , mint a valo eletben... orult emberek valodi penzert vesznek wowos aranyat , es orult farmerek valodi penzert adjak el az osszedroidolt wowos goldot es egyeb targyakat.. Napjainkban amerikaban a jatekipar mar nagyobb , mint a filmipar , igy nyilvanvaloan ezert talalta ki valami okos nagyorru ezt a rendeletet , hogy adoztassak a virtualis javakat/kereskedelmet? is... hatalmas penzekrol van szo..
Szerintem napjainkban picit mas az igeny, mint amit a tq ad.. De remek szorakozast nyujt par honapig , foleg , hogy egyedul is remekul el lehet vele utni az idot.. Persze ezzel is eltudnanak jatszani az emberek eveket , ahogy a diabloval is , de ahogy Romoto nagyon jol mondta, anno mikor jott a diablo2 , akkor csak az volt kb , meg ment mellette asszem baldurs gate sorozat , amit ugyan nemnyomtam soha , de annak is volt egy szep tabora..
A fizetos rpg-krol meg annyit, hogy jogosan felcseszi az embert , hogy fokozatosan huzzak ki belole a lovet es kozben 'fuggove' teszik, dehat mindenkinek erezni kell a hatart , hogy mikor kell kiszallni :) A penz pedig , ha napra lebontod akkor nem is olyan veszes , mert ha valaki jatszik napi 4-5 orakat mondjuk , akkor sztem belefer neki , hogy naponta kb 100 forintot aldozzon a nagy jatekelmeny erdekeben, mert pl aki dohanyzik , az ennek az 5x öset elkolti a doboz cigijere mindennap..
Mellesleg pl a wowban, van mar amolyan 'tört' server , ahol ugyan kozelsincsenek annyian , mint egy rendes blizzardos realmen , de fel evre fizetsz erte annyit , mint amennyit a blizzardnal kene 1 honapra.
Persze bizonyos dolgokban elmarad , sőt a player szám miatt eleg sok dologban... (a playerek szama kb a legmeghatarozobb dolog egy ilyen tipusu jatekserver eseten) de akinek pl eleg az , hogy 2-3 haverral megy a vilagban , kevesebb penzer, de kisebb elmenyer az valaszthatja ezt is.
Sorry a felig-meddig offér;>