• Equ
    #223
    na úgy látom a butaságaidra már többen reagáltak itt, de azért maradt még pár tévedesed amire én válaszolok...

    "Amúgy áruld már el nekem, hogy a különböző alkalmazások beállításait miért akarod uniformizálni?"

    Hmm, milyen remek kérdés... lenne egy olyan embertől aki még életében nem látott számítógépet és nem tudja mi az az informatika...

    Pl. hogy hatékonyan feldolgozható, menedzselhető, bővíthető legyen. Valószínűleg ezt sosem fogod felfogni, így nem is ragozom tovább, de úgy tűnik rajtad kívül szinte mindenki érti miért is fontos ez.

    "Mert a registry-t utoljára 3.51-es NT-ben működött normálisan, aztán adott neki egy jónagy pofont a COM és a DCOM"

    Megint azt se tudod miről beszélsz... A registry működéséhez semmi köze a COM technológiáknak, azok csak registry x+sokadik elérési módjai (huszadrangú feladataként.) De ne is firtassuk tovább a 3.51-es nt registry kezelését, mert látszik, hogy fogalmad sincs az egészről. (azóta jóval robosztusabb lett a registry)

    " aztán láttuk mi lett belőle"

    Bizony látjuk, a unix like config-helljénél 100x kultúráltabb és kifinomultabb jogosultság kezeléssel rendszelkező beállításkezelő rendszer...

    "Amúgy meg ha jól értettem még is megszüntetik ezt a csodajó eszközt, vajon miért ha ilyen "jó" volt?"

    Rosszul értetted... A registry továbbra is megmarad, de a használatát nem erőltetik senkire, a .net-nek pl. igen erős config file elérhetőséget adtak. Persze ez is jóval kultúrátabb fajtája - struktúrált, xml alapú - a konfig fileoknak, mint az a szemétdomb amit a unixokon látni. De kiemelném .net-ben is megvan minden támogatás a registry-hez is és a longhorn-ban is ott lesz, hogy a témánál is maradjunk.

    A kisoskolás szintű beszólásaidra nem reagálok a továbbiakban.