• dez
    #17
    De nézzük részletesebben.

    "1. Egyrészt ha külön híd kell neki mégis, akkor a mostani kártyák hogy támogathatják?"

    Na, itt 2 lehetőség van:
    1. Teljesen hülyék, és nem veszik észre, hogy a régi kártyáikon nincs SLI port. :)
    2. Amit az Nvidia a belsőleg oldott meg, azt ők külsőleg csinálják. Mit csinált az Nvidia hídja: átvezeti a képkimenetet a másik kártyára, ahol megtörténik a váltogatás a két kártya képe között (üzemmódtól függően frémenként, vagy adott sornál). Ezt lehet kívülről is csinálni. (Természetesen megfeleően össze kell szinkronizálni a két kártya képfrissítését, de ezt lehet szoftveresen is.)

    Ez a két lehetséges módszer közül az egyik. A másik az, amikor a slave kártya csak bizonyos részfeladatokat vállal át, vagy kiszámolja a képet, de azt belső csatornákon másolja át a másik kártya videoramjába, és az küldi ki a monitornak azt is. Ekkor nincs szükség semmilyen hídra, de ez persze lassabb. (Főleg AGP híd esetén.)

    "2. Tovább megyek: 9800PRO tegyük fel támogatja. De az AGP-s kari. Azt hogy "kötöm össze" egy PCI Express-es kártyával..."

    Ez egy jó kérdés, de ez csak a Hexus - kicsit meggondolatlan - feltételezése volt. Mivel egy gépbe csak egy AGP kártya fér, csak akkor lenne - nem túl sok - értelme, ha chipsetbe integrált GPU-val eresztik össze (külső hiddal, vagy belsőleg, a 2. módszer szerint - bár utóbbi AGP-nél főleg nagyon lassú lenne). Nem lehet tőle túl sok gyorsulást várni...

    "3. Ha az alaplapra integrált kártya is lehet slave, akkor azt hogy kötöm hozzá a később berakott master kértyéhoz?"

    A fent írt két módszer közül az egyik, vagy másik alkalmazásával.

    Honnan tudom: mert máshogy nem lehet. :)