Kövessünk embereket fénnyel és hanggal!
  • Dj Faustus #16
    1. Ez felfogható afféle pszichológiai kutatásnak (hogyan reagál egy adott személy arra, ha követi egy ilyen rendszer).
    2. Lehet vele tesztelni a hőkövető rendszereket (mennyire képesek tárgyakat megkülönböztetni egymástól).
    3. Felhasználható reklámcélokra. Pl.: van egy utca, melyben van egy parfüméria. Ebbe az utcába betéved egy fital pár (fiúról+lányról beszélek ). Tegyük fel hogy az utca végén van a parfüméria, a pár az utca elején jár. A parfüméria tulajdonosa felhelyezett egy ilyen készüléket, melyet beállít arra, hogyha az utcába betéved egy ilyen párocska, akkor finom kis reklámmal próbálja vásárlásra bírni őket. És mire az utca végére érnek, a reklám hatására talán nagyobb valszínűséggel be fognak térni.

    Eszembe jutott erről egy Sci-Fi novella: Borisz Lapin - Dis kimérái A történet annyi, hogy egy kitagadott elektronikai zseni egy vidéki város áruházának kirakatrendezője lesz. A forgalom növekedése érdekében gondolatolvasó androidokat gyárt, amik a kirakatban állva bemutatják az árukeresletet. Hatalmas a siker, de a fiatalember nem boldog. Meglát egy kis üzlet kirakatában egy csodálatos kirakatbabát, és további életében ezt a babát keresi. A bábú valójában élő lény volt, akit a szeretője tett ki a kirakatba, hogy elbújtassa a felesége elől.
    4. Internetes szórakozás. Lásd Tetsuo hozzászólását - milyen jó móka az emberek lába elé lézerpontot világítani. Ez ennek egy nagyobb, szervezettebb formája.
    5. Művészet (legalábbis annak egy érdekes formája).
    6. A weboldal 2004-ben megnyerte a Webby Awards díját.