• Caro
    #50
    Nos, igen ezzel tökéletesen tisztában vagyok, ezért írtam, hogy nem egyszerű probléma.
    De ha valamiről véleménytformálok, akkor nem a jelenlegi állapotokat nézem, hanem a fejlődés irányát, mert abból lehet időtálló(bb) következtetést levonni.
    A fejlesztések:ez jelenleg sem érdeke sokmindenkinek. A régi elvavult technológiát használják addig, amíg vissza nem térül a befektetett pénz. De sokszor még utána is. Ez így nem motorja a fejlődésnek. Ennek mondju szép ellenpéldája az informatika. De ez csak egy ágazat. A többi viszont tanulhatna tőle.
    Namost pont, ha a tudás közkincs, akkor nem nagyon tudod magadat zsírosra keresni rajta. Ha szoftver, ami a témához kapcsolódik, akkor biztosan nem, mert azt neked is közkinccsé kell tenni. Ha egyéb területről van szó, ahol az elképzelésed forradalmasíthat valamit, azt pedig jól meg kell fizetni. De utána nem szabad jogokat fenntartani.
    Fejlesztés=állami feladat? lehetséges. Ahogyan a fejlesztések finanszírozása is. Majd legfeljebb egy kicsit visszafogják az állami szférát. Az adóból telne, ez nem is kérdés.
    Az meg hogy mozdonyvezető, olyan már nem sokáig van. Franciaországban is csak azért tartják őket, mert az emberek paranoiásak lennének, ha nem lenne senki elöl. Dehát a jegyet is ők fizetik meg, úgyhogy az ő dolguk...
    Persze ez egy kitérő válasz volt. A lényeg az, hogy a globalizáció idővel(ha marad a nyugati kultúra, akkor jó hosszú idővel), de elsöpri majd azért az ilyen különbségeket.
    A minőségbiztosítást meg inkább nem kommentálnám, az egy hülye bürokratikus szűklátókörű bonyolult valami. Értelme 0, eredménye 0.
    A megfelelő színvonal azt jelenti, hogy mennyien használják. Nem kell túlbonyolítani a dolgokat.
    Aki meg nem üti meg a színvonalat, az munkanélküli segélyt vesz fel, ahogyan ma is, mert ha nem dolgozik (jól), akkor kirúgják.
    A legutolsó érved sem megfelelő. Nagy ötlet=nagy pénz. Ahogyan ma is.
    De szerintem felesleges halmozni a pénzt. Én beérem azzal, hogy szeretem amit csinálok. Szerintem más is képes lenne erre. Csak akkor olyan általános életszínvonalat kell biztosítani, ami kielégíti az emberek igényeit.
    Bürokrációból viszont nem lesz szalonna...