A mostani autosztereo és anaglyph megoldások csak akkor jóak, hogyha egy nézőpontból akarjuk a képet látni. Régebben feltettem az nVidia-s drivert az ilyesmihez, az tudja mindkettőt.
De amit meg akarnak valósítani az nem ez a látszatra 3d, hanem valós térbeli megjelenítés, amihez meg 3 térbeli koordináta kell. Természetesen nem kell minden egyes pontot mindíg kirajzolni, ezért írtam, hogy maximálisan ennyivel dolgozik a gép.
Valahol csak el kell tárolnia az egész képet, vagy ha nem is, akkor a háromszögek adatait, de azt meg le kell tudnia vetíteni egy 3d kijelzőre.
Régebben olvastam arról az üvegbúráról, amiben egy vékony lapocska pörög, és arra vetül ki a kép.
Na ahhoz a képhez szükséges a teljes 3d. Ráadásul még jól ki is kell számolni, hogy melyik pillanatban mien kép vetüljön ki...
A hologram is úgy működik, hogy nem egy 2d képet tárol el, hanem minden egyes pontban megvan, hogy melyik szemszögből nézve mit lehet látni. Így alakul ki a 3d-s hatás. Ilyen elven már csináltak is montiorokat, és ehhez is mindíg ki kell számolni, hogy akkor egy adott pont minden szemszögből nézve hogy néz ki. Lehet, hogy a hologram 2d-s lapnak néz ki, viszont ugyanúgy 3 dimenziónyi adatot raktároz el: hosszúság, szélesség, és egy ponton belüli "felbontás"