• norbre
    #1709
    Sziasztok,

    Szükségem volna némi információra túraszervezéssel kapcsolatban Kaposvárról, ha valaki ismerős ott és esetleg tudna egy kicsit segíteni azt örömmel venném :)
    A busz-pályaudvarról busszal szeretnék eljutni az Egyenesi úton lévő csillagvizsgálóhoz, majd onnan a Tókaji-parkerdőn keresztülvezető P+ túraútvonalon átsétálni Kaposszerdahelyre.

    Az alábbi kérdéseimre szeretnék választ találni, illetve feltevéseimre korrekciót kérni amennyiben szükséges :)


    - Egyfelől ha jól tájékozódtam a tömegközlekedéssel kapcsolatban, akkor a busz-pályaudvarról a 3.sz busz megy az Egyenesi útra

    - Ha jól tudom, akkor van ott egy Csillagvizsgáló, de a különböző térképek különböző helyeket jelölnek, eddig arra jutottam, hogy a Beszédes József utca és a 3.sz busz fordulója között van valahol. Kérdés hogy melyik megállóhelyhez van közelebb?

    - A Csillagvizsgálótól felvázoltam 3 utat: Útvonal vázlatok
    .. ezekkel kapcsolatban a kérdésem, hogy:

    - az "Utvonal 1" kivitelezhető-e (és ha igen mennyire könnyű megtalálni)? Mert ha jól látom a térképen, ott házak vannak és lehetséges, hogy nincs a Tókaji-parkerdőhöz átvezető út

    - Az "Utvonal 2" kicsit nagyobb kerülő, így ha az 1. verzió nem megoldható akkor ez is szóba jöhet

    - Az "Utvonal 3" a főútvonal mellett vezetne, kérdés hoyg gyalogosan mennyire biztonságos ez a választás, van-e esetleg járda, bicikliút stb?

    Előre is köszönöm a segítségeteket ;)