Szentendre környékén milyen egyesület van?
  • Breki33
    #65
    Janics végig bőgött, amíg Kati néni beszélt

    A kétszeres olimpiai bajnok kajakos, Janics Natasát igen megviselte, amikor korábbi edzője beszélt róla. Fábiánnéval kilencéves kapcsolatuk szakadt meg egy hónapja, a szakvezető kemény szavakkal szidta a Nap-keltében, Janics azonban soha nem fog egyetlen rossz szót sem mondani róla. A kajakos menedzsere az Indexnek elmondta, mi vezetett a szakításhoz, és miért nem szabad hadjáratot folytatni ellene. Csonka Gábor a pedagógiai érzéket hiányolja.

    Küldje el ezt a cikket barátjának, ismerõsének!
    Nyomtatható változat
    hirdetés

    Ugyan péntek reggel elkezdődött a szegedi kajak-kenu Világkupa, még mindig Janics Natasa és edzőjének, Fábiánné Rozsnyói Katalinnak különválása a fő beszédtéma, illetve a szövetségi kapitány, Angyal Zoltán lemondása.

    Nagyon rosszul esett neki Fábiánnné nyilatkozata
    Janics Natasa menedzsere, Csonka Gábor is szeretné, ha megbékélnének az eddig vitázó felek, egyúttal félretennék vélt vagy valós sérelmeiket. Érzése szerint Janics most vagy a közeljövőben nem akar találkozni korábbi edzőjével.

    "Hogy kötődik hozzá, az természetes, hiszen kilenc évet töltöttek el egymás mellett. Amikor Kati néni a Nap-keltében nyilatkozott, végig bőgött mellettem, nagyon rosszul esett neki, amiket mondott róla, mert fordított eset sohasem volt és nem is lesz, mert nagyon tiszteli és szereti őt" - mondta az Indexnek Csonka.

    Azt akarta, hogy szorítsa magához
    A menedzser elismerte, két nappal a távozása után Janics írt Fábiánnénak egy sms-t, ez a műsorban el is hangzott. "Ez egy vallomás volt. Tényleg úgy érezte, nincs rá szükség. Kati néni viszont nem értette meg, mit akart ezzel üzenni neki. Azt akarta, hogy szorítsa magához."


    Janics itt még korábib társa, Kovács Katalin mögött lapától
    Csonka szerint irdatlan kínokat kellett átélnie Janicsnak nemcsak most, hanem valamennyi téli, általában háromhónapos alapozáskor. Úszásban és futásban is gyengébb volt a csoport többi tagjánál, pedig becsülettel tette a dolgát, ám mivel a többiek izmosabbak, erősebbek nála, mindig az utolsó lett a felméréseken. Ekkor azonban mindig kemény hangnemben beszélt vele edzője.

    Fogcsikorgatás és bosszú
    "Natasa alig várja, hogy végre kajakozhasson, mert neki ez a lételeme, és a kajakozásban képes ellensúlyozni a lemaradását. Nem véletlen hogy valamennyi szakember kiemeli a technikáját. Natasa kajakozásra született."

    "Fogcsikorgatva végigbírta az alapozási időszakot, a pszichés keménységet, majd váltani akart. Pontosan tudtuk, hogy Kati néni csoportja nélkül nem lehet jól menni, többen eljöttek már, majd visszamentek hozzá, mert rájöttek, másképp nem működik. De azzal, hogy eljött, bosszút, hadjáratot még nem érdemelne. Miért ne lehetne szépen elengedni?" - tette fel a kérdést, egyben utalt arra, hogy nem elég kitűnő edzőnek lenni, jó pedagógiai érzékre is szüksége van egy jó edzőnek.

    A legbiztosabb aranyat ők nyernék Pekingben
    "Azért, hogy eljött, még nem kellene ledarálni, elvenne tőle a jogait, hogy párost menjen Kováccsal, akivel kimagaslóan a világ legjobbja volt. Biztosak lehetünk abban is, hogy a legbiztosabban olimpiai aranyat az ő párosuk szerezne Pekingben."

    A szegedi menedzser, aki az országos elnökség tagja is egyben, úgy véli, ha Janics Szegeden marad, akkor kötelessége mindent megtennie neki és a klubnak, hogy sikeres legyen a jövő évi olimpián.