Szentendre környékén milyen egyesület van?
  • Breki33
    #64
    Nagy luxus nélkülözni Janics Natasát
    Ághassi Attila


    Janics Natasa a szegedi győztes Világkupa után hazatért édesanyjához, Bácskapalánkára, mert pihenésre, feltöltődésre vágyott. A menedzsere, Csonka Gábor szerint Janicsnak az lenne a legjobb, ha visszamehetne elhagyott edzőjéhez, Fábiánné Rozsnyói Katalinhoz. Bízik benne, hogy erre hamarosan sor is kerülhet. A kompromisszum azonban még várat magára, a keddi elnökségi ülésen sok minden tisztázódhat.


    A hétvégi szegedi kajak-kenu Világkupa meglepetései - ötszázon nem lett dobogós Kovács Katalin és Benedek Dalma, Paksy kétszázon hetedik lett - után még mindig a legizgalmasabb téma, hogy Janics Natasa visszatér-e edzőjéhez. Illetve, hogy Fábiánné Rozsnyói Katalinnak egyáltalán szándékában áll-e visszafogadni az őt egy hónapja elhagyó kétszeres olimpiai bajnokot.

    "Talán a legfontosabb tapasztalata és tanulsága az volt ennek a versenynek, hogy Natasát tényleg nagy luxus nélkülözni" - állapította meg Csonka Gábor, Janics Natasa menedzsere. "Igazolódott, szükség van rá, és nagy hátrány, ha nem indulhat párosban vagy négyesben. Gyengébb nélküle a sportág, ő nagy lökést képes adni a párosnak vagy a négyesnek a hajrában, az utolsó százötven méteren."


    Kovács Katalin és Janics Natasa itt még együtt
    Csonka nagyon örülne, ha a kibékülés hamarosan megtörténne, mert szerinte így a világ örült, mert nem kellett megmérkőzni az elmúlt három évben legyőzhetetlen Janics, Kovács párossal, míg a hazai szurkolók szomorkodhattak. (A szerdán lemondott Angyal Zoltán is tapasztalta a kárörvendést Szegeden, ami komolyan elgondolkodtatta.)

    A menedzser úgy gondolja, hogy a hétvégi eredményekből nem szabad messzemenő következtetéseket levonni, mert Janics jobban harapott. Elképzelhető, hogy eltérő program alapján készültek fel, és a riválisai kissé tompábbak voltak, ő pedig "hegyesebb". "Natasa olyan állapotban volt, hogy a kétszáz mellett az ötszázat is megnyerte volna, de nem akarok okoskodni, mert nem vagyok szakember."

    Kifejtette, hogy Janicsnak is az lenne a legjobb, ha visszatérhetne edzőjéhez. "Talán Kati nénit is zavarja, hogy nincs mellette Natasa. Magam is mindent megteszek a békülés érdekében, és szerintem egy gesztus kellene a kiváló edzőtől. Egy reménysugár, apró kompromisszum, és a helyzet könnyen megoldódhatna."

    Hozzátette, ha viszont a békülés mégsem sikerül, akkor neki mindent meg kell tenni annak érdekében, hogy a válogatóra és az Európa-bajnokságra, valamint elsősorban az olimpiára tökéletesen felkészüljön pártfogoltja. Még az sem kizárt, hogy Angyal Zoltán, a kapitány fogja az edzéseit irányítani. "A kedd délutáni elnökségi sok mindenről dönthet, szeretném, ha maradna a lemondott kapitány, igyekszem kiállni mellette."

    Janics a verseny után hazatért édesanyjához, Bácskapalánkára, kicsit kifújja magát. "Remélem, hízik is pár kilót a hazai koszttól, mert ráférne."