BlackRose#24
Szerintem nem a 64 bitre való áttérés a probléma, ugyanis nemsokára nem is lesz 32 bites proci, mert az AMD is és az Intel is kimondottan csak 64 bites darabokat fog árulni, az OS is persze ezeken a gépeken OEM 64 bites lesz, meg persze 64 bites gépre valszeg senki sem fog 32 bites OS venni, a driverek is idővel meglesznek, szerintem max 6 hónap, mert a jelenlegi gyors ütemű termékfejlesztések közepette ezt egyszerűen nem láthatom másként. A programok persze lasabban fognak 64 bitre fordulni (először gondolom, hogy a fejlesztőeszközök, grafikai programok. szerver programok...) de ez is idővel meglesz. Na de, amit az elején akartam mondani, tehát szerintem nem a 64 bit lesz a probléma, hanem a dual core, multi core kihasználása, ugyanis ehhez a meglévő software gyökeres megváltozása a szükséges, és jelenleg a fejlesztők nagyon kicsi százaléka rendelkezik meglévő tudással a multi core programozáshoz, akkor a feljlesztő eszközöknek is fejlődniük kell ezen a téren... tehát itt várok problémákat, mert nem fogunk nagy előnyt látni a dual core gépeken (kivéve ha egyidőbe több dolgot futtatunk, mert akkor már eleve gyorsulás tapasztalható, de legtöbb ember egyidőben általában egy olyan alkalmazást futtat amely nagymértékben használj a CPU-t, és ebben az esetben a jelenlegi programokon nem lesz semmi gyorsulás. Na persze üdvözlöm mint a 64 bitet úgy a dual core-t, és remélem minnél gyorsabban teli tüdővel lélegezhetnek azok a gépek amelyek ilyen komoly erőforrással rendelkeznek, sokszor, vagy inkább mondjam úgy majdnem mindég a felhasználok tudta nélkül.