nickname#32
Nem néztem utána... csak van ismerősöm akinek az édsannya kinezologiával és meditációval, meg hasonló "spirituális" dolgokkal foglalkozik. És ő révén tudom, hogy az olyan palik akik ilyen sokáig birják kis helyeken a szivverésüket (amit meg lehet tanulni, mert van idegi összeköttetés a szürke állományoddal) lassitják le és ezáltal kevesebb energiát és oxigén használnak.... egyébként pedig te is ugyanazt mondtad amit én hogy nem tudod kikapcsolni magad. ;-)
A gázos injekciós kommentemmel mi nem stimmel?... a cikk irja. Az meg tény hogy az ember nagyon bűdösben nem érzi magát, -legalábbis én nem - sőt néha hányigere és fejfájása lehet.
Nem beszél a cikk semmiféle anaerob állapotról, csak azt emliti, hogy csökken az oxigén szükséglet. Másrészt ha a testhömérsékleted lecsökken a benned folyó kémiai -ezáltal biologiai- folyamatok lelassulnak, beleértve a baktériumokat is... ez a lényege az egésznek. Bár lehet hogy vannak bizonyos gomba és baktériumfajok akiknek kedvez az alacsonyabb hőmérséklet (is), de szerintem azok nem élnek meleg élőlényekben (de ebben a részében nem vagyok teljesen biztos).
Mellékesen a hipnózis és a meditáció nagyban különbözik és amennyire tudom (de erre sem teszem a fejem) nem orvosoknak hanem legfeljebb pszihoknak tanitják. A "szivlassításhoz" meditálni kell.