Hivatalos forum Oktató videók Kép feltöltése JoeDestroy_cucc Oktató vid_HU L_Viper cucc BMS manual_HU 80's Mod HT kisokos BMS Wiki Falcon4exe
-
Senki nem azt mondja, hogy technikailag lehetetlen lenne megoldani, de Dee-Jay szerint a JELENLEGI bms kóddal ez nagyon odaverne az fps-nek, ha 7-800 gépet ilyen szinten kellene managelni, 3D-ben mozgatni és tárolni minden egyes repülőtéren, és betölteni, ha a játékos a 3D bubble-n belül jut. Ráadásul sok helyen több reptér is van egymáshoz nagyon közel, Sínai térkép Egyiptomi oldalán pl. rendesen navigálni kell köztük, hogy melyikre kell leszállni. Online pvp esetén ez azt jelentené, hogy a szervernek a repterek nagy részén 7/24-ben kellene ezt managelnie. Hogy az új kódban hogy lesz megoldva, azt majd meglátjuk, de kétlem, hogy a jelenlegihez képest ez a rész változna...
Azt én is tudnám értékelni, hogy ha a hangárokat is lehetne pusztítani, ez hatással lenne a reptéren tárolt gépekre, de ehhez pl nem is feltétlen kellene 3D gépeket tárolni benne, csak a hangároknak lenne ilyen dedikált "sérülés flag-je", hogy -1 hangár, -x% gép. De ehhez map engine-be kell beletúrni, alap kódba kellene beletúrni, hadjáratokba és AI-ba kellene beletúrni (AI-nak innentől támadnia kellene a hangárokat is), amivel a JELENLEGI bms kódba már tuti nem retkelnek.
Az oda-vissza taxizásra is lenne más megoldás, hogy a parkolóhelyet csak akkor vonja vissza ha a Flight kikerül az ATO-ból, ne akkor amikor a gépek elindulnak. Ekkor lenne indulási és érkezési helyed is, viszont ha ATO-ban új Flight kerül tervezésre, azt ugyanígy spawnolni kell az állóhelyekre, 3D-ben tuti nem tárolja egy reptér összes bevethető gépét a parkolóhelyeken (főleg az fps miatt).
Meg aztán azt is át kellene gondolni, hogy a játékmenetre milyen hatása lenne ha ezeket az alapvető részeket átalakítják, például a ARM rakéták lelövésére írta Dee-Jay, hogy azt akár holnap is a játékba tudná tenni, hogy Harmokra a SAM ütegek -amelyik képes rá IRL- az tudna indítani, de ennek az lenne a következménye, hogy az AI a hadjárat első 10 percében kiürítené a SAM ütegeket, és onnantól nem lenne mivel lőni. Tehát azzal együtt, hogy technikailag nem nehéz beletenni egy ilyen változást, az qrva nehéz, hogy az AI-t megtanítsa arra, hogy ezt életszerűen használja. És pl egyenlőre még a SAM-ek szimultán célleküzdést és a korlátozott tűzíveket sem tudja a BMS (nekem ez a legfájóbb hiányosság az egész BMS-ben), amik szerintem sokkal fontosabbak lennének, de biztos vagyok benne hogy ezeknél sem az adatbázis átírása a nehéz, hanem az AI-t megtanítani arra, hogy ezeket a változásokat hogyan kezelje, hogyan támadjon ezután.
Utoljára szerkesztette: VO101Tom, 2020.05.13. 20:34:33