Hivatalos forum Oktató videók Kép feltöltése JoeDestroy_cucc Oktató vid_HU L_Viper cucc BMS manual_HU 80's Mod HT kisokos BMS Wiki Falcon4exe
-
Azt a kódot, amit a loadout screenen állítasz, az IRL a fegyverzetkezelő személyzet állítja be a kis tekerőkkel a bomba konfigurációs paneljén. Az nem a géphez, hanem a fegyverhez tartozó kód, ami történetesen a te szárnyad alatt függ, de nincs úgy a pilótához kötve, mit amit a data cartridge-ben állítanak (DTC be sem tölt ilyen kódokat). Ini fájllal automatikussá nem lehet tenni, egyrészt mert az eredeti gépben sincs ilyen opció, és ez BMS fejlesztőinél elég indok rá, hogy ne tegyék be (modernebb fegyvereken lehet a lézerkódot repülés közbe is állítani, ezek a 16-osok ilyet még nem tudnak), másrészt ezt mission indulásakor tölti a gépekre, utólag változtatni (ha utólag ülsz gépbe pl) szerintem technikailag sem lehet (ezt megváltoztatni pedig már komoly programozást igényel).
Ismered a Weapon Delivery Plannert? Ez sok más hasznos kis funkció mellett tud olyat, hogy az egyik, bal alul lévő gombbal rámenti a pilóta kneeboard textúrára a WDP-be töltött mission adatait. Ha a pilóta modell be van kapcsolva (grafikai menüben lehet ki és bekapcsolni, de érdemes a pilóta toggle-ra gombot is tenni, rampstartnál sok minden kitakar, akkor érdemes lekapcsolni), akkor a 3D-be lépve már ezt a textúrát fogja rátölteni. Amikor kinézted magadnak a flightot, beültél, beállítottál mindent, akkor mentsd el a missiont, taszkolj ki a WDP-re, ott nyisd meg a missiont (fájlformátum más a TE-ben mint a campaignban), keresd meg ugyanazt a package számot (fent van keresőmező, hasznos), majd klikkelj bal lent arra, hogy Upd kneeboard. Ott esetleg kiválaszthatod melyik lapokat tegye rá, de a default a legjobb szerintem. És ennyi, visszataszkolsz a játékba, indjtod a 3D-ben és a pilótán ott lesz rajta ez a lenti textúra.
Ezt most próbaképp mentettem ki a TE alatti LGB training missionról Ami neked most érdekes, az a bal odlalon a Flight elementjeinek listája, ott vannak a file mentésekor éppen beállított laser kódok. Ha indulás előtti kavarás van, a fájl mentéssel várd meg míg mindenki végez a loadouttal - bár nekem még mindig furcsa, hogy tudsz random emberekkel úgy repülni egy flightban, hogy még csak nem is rádióztok felszállás előtt. Egyáltalán hol vannak ilyen szerverek? Na mindegy, ha a lézer kódban nem vagy biztos, használd a WDP-t és a pilóta modellt.