• VO101Tom
    @Molni
    Nem vagyok programozó, de a többszálúság akkor működik, ha olyan adatokat kel számolni, ami nem közvetlenül kapcsolódnak össze. Szuperszámítógépek is tudnak fizikai szimulációkat több szálon (több procin, több gépen) futtatni, de azok speciálisan arra vannak írva. PC-s játékokban is van már olyan, ami rendesen kihasználja az összes magot, de valszeg ott a fizikai szimuláció a rendszer kisebb részét foglalja le (jellemzően árkád játékok, eyecandy lövöldék).

@Repvez
    DCS-ben a hang és netkód és egyéb szarok külön vannak véve. A szimulációt viszont nem tudják szétszedni, és az a borzalmasan sok. Ezért van az, hogy ha nézem pl nekem a proci terhelés sosem megy 30% fölé. Azért mert egy mag teker 80-90%-on a többi ketyeg 5-10%-al...

De más mikor valakinek kötelezöen kell csinálni valamit és megin más mikor önszántadbol hobbiból. az ember olyankor feltételezi, hogy azért akarod csinálni mert szeretnéd, hogy jobb legyen .És talán van az emberekben annyi önvizsgálat, hogy nem ajánlkozik olyan munkára, hogy egy freskót felujitana, mikor a legtöbb amit a festés alatt ért az, hogy teddy hengerrel kimázolta a kamrát.
    Tehát, hogy jobb eredményt ad ki a kezéből mint ami volt.

Clodos tapasztalatok alapján ez sajnos nagyon nem így van. A te példád, hogy belenyúl kicsit ebbe, belenyúl kicsit abba, amihez épp kedve van, sajnos nem működik, csak az, ha ki van adva valakinek egy teljes feladat, azt oldja meg, küldje vissza ha kész. Akkor is ha mindent a legjobb szándékból csinál, valakinek az ellenőriznie, összeraknia, managelnie kell. Ekkor nagyon nagyon rossz, ha egyes textúra fájlokra lebontva, kvázi micro-management szinten kell a hozzád érkező elkészült dolgokat kezelni. Olyan lehet, hogy te összeállsz egy modellezővel, és megegyeztek, hogy ő modellez, te textúrázol pl. De ez sem random, és főleg nem lehet a fórumos közösség minden tagját kérdés nélkül bevonni.

Az is faktor, hogy ingyenmelót nem úgy kritizál az ember ahogy normál esetben tenné mondjuk. Nálunk volt abból gond, hogy egy olasz faszi csinálni akart repülőgépet. Minden 3D modellező a jelentkezésnél kapott egy modellezési feladatot, általában valami nagyon egyszerű kis járművet, hogy csinálja meg, és azon látjuk, hogy a modelleket, textúrákat, feladatokat hogy kezeli. A faszi odaadta az elkészült teherautót, borzalmasan sok modellezési hibával, és a formában sem voltam biztos, hogy jó lenne. Amikor kértem a tervrajzot, hogy mi alapján csinálta, akkor azt mondta, hogy azt inkább nem küldi el, nem akarja azt hallani, hogy hol mennyire nem hasonlít a kész modell, meg tudná ezt jobban is csinálni, de most nem volt kedve többet szórakozni ezzel. "De jó lesz ez így is". Normál melónál ennél a pontnál küldtem volna el, TF-nél úgy voltunk vele, hogy jó, leszarom, csináljon repülőgépet, de azt is én ellenőrzöm (nem is került be a játékba, pár hónappal később a faszi végleg eltűnt).
    Néha olyan arcokkal hoz össze a sors, hogy csak pislogsz, hogy ezt komolyan is gondolja.

Az is gond, hogy sokan a saját szintjükön tudják csak elképzelni a dolgokat, és a kritikát nehezen viselik. Sokan csak abban a programban tudnak gondolkozni, amit munkájukhoz használnak. Sok tervezőmérnökként dolgozó jelentkezőt küldtünk el, mert egy pro-engineer-ben készült modellt mi nem tudunk használni, legalábbis csak rohadt sok utómunkával. Sok jelentkezőnek ezt is magyarázni kellett, hiába tud statikai számításokat is szimulálni az elkészült pöpec modellre, ha fbx-ben exportálva 6 millio polygon volt egy műszerfal, és mondani sem kell a statikus szimulációval sem tudunk mit kezdeni

És akkor a minőség. Ingyenmelónál nehezebben mondod azt, hogy köszi, de ez annyira rossz, hogy nem fogom betenni a játékba, mert abból jön a sértődés, meg a "ez is jobb mint a semmi" hozzáállás, ami megint rossz. Inkább legyen egy 10 fős képzett és lelkes kis csapatod, mint 70 random ember, aki épp azt csinálja amihez kedve van.