• repvez
    @Tom:
    Igen tudom, hogy a többszállúsítás nem a szentgrál és nem lehet mindent ráhuzni, de annál ami most van annál biztos, hogy megoldható egy hatékonyabb kód ami jobban optimalizált a jelenlegi hardverekre.
    Ahogy mondtad, a hang és a netkódot is lehet külön venni külön magra.
    A DX11 vagy DX12 átírás az önmagában nem megoldás semmire, de te úgy kezeled, mint valami csodaszert. Az objektumokon megjelenő dolgokra van hatással és a particle és fényeffektekre, mert textúrázásra. De nézzed meg a talajt, hogy az p. hogyan kezeli a fényt és mást. Ehm...
    A legnagyobb különbség a sebesség. Sokkal több objektumot tud sokkal kevesebb erőforrással mozgatni. VR alól is azért vették ki a DX9 támogatást (Oculus eleinte még támogatta azt is), mert qrva lassú. A kinézetre nincs nagy hatással, azt a shaderek, a leprogramozott grafikai engine határozza meg, nem kifejezetten a DX verzió.
    :

ezt probáltam Molninak is elmagyarázni, hogy ha ugyan ugy megtartanak mindent ,de a dx verziót frissitik , akkor is nyer vele az ember erőforrást a későbbi fejlesztések nem lesznek olyan fájdalmasak nem lassul a rendszer töle ha uj több elemet pakolsz bele.
    Arról nm is beszélve ha 1-2 év mulva már esetleg nem lesz támogatott a dx9, akkor csak azért tartasz fenn egy külön PC-t , hogy falconozzál vagy azért kell egy emulátor alatt futtatni, hogy müködjön?

.
    Fogadjunk, hogy sosem kellett egy tíz főnél nagyobb munkacsoportot igazgatnod, és számontartani ki min dolgozik, mit ne csináljon más, kitől mennyire várhatsz jó végeredményt, hogyan tudják ugyanazt a minőséget hozni, ki milyen szabványokban dolgozik, és számon tartani, ki az aki egyáltalán még a csapatban van...? :.
    :
    de 4 évig 8 emberem volt és közel 100 fös csoport része, ugyhogy tudom mi a szitu.
    De más mikor valakinek kötelezöen kell csinálni valamit és megin más mikor önszántadbol hobbiból. az ember olyankor feltételezi, hogy azért akarod csinálni mert szeretnéd, hogy jobb legyen .És talán van az emberekben annyi önvizsgálat, hogy nem ajánlkozik olyan munkára, hogy egy freskót felujitana, mikor a legtöbb amit a festés alatt ért az, hogy teddy hengerrel kimázolta a kamrát.
    Tehát, hogy jobb eredményt ad ki a kezéből mint ami volt.

@Molni:
    Egy hobbicsapat nem fog írni 0-ról egy DCS szintű terrain engine-t és még mellé azt megcsinálni, hogy városok legyenek rakás 3D objektummal. Ez brutálnagy feladat. Vagy akkor ezen dolgoznak majd 5-en 10 évig.

Igen ,de minél tovább halogatják annál fájdalmasabb lesz a dolog és ha már a 4.32-33 verziótol kezdve nekiáltak volna , már a legtöbb idő eltellett volna , hogy változtassanak és akkor a következő 2 évben akár végezhettek volna , ami nem olyan nagy lemaradás, mintha most vagy azutáni javitással álnak neki és onnantol számitod a 10 évet. 2 év mulva még mindig jó esélyei lennének egy VR képes verzióval, de ha az csak 10 év mulva történik meg, már senki nem lesz aki addig kihuzza és nem csak a VR miatt , hanem mint fent emlitettem a hardver és szoftverkörnyezet változások ,miatt.

A személyeskedés terén ez volt az utolsó remélem. Ha még én lennék a HG, akkor a kommented már a szemétben lenne.

Sehol nem jelöltem ki magam önjelölt megváltónak, csak:

Nem volt semmi személyeskedés benne, csak ha téged érzékenyen érint, hogy leirom azt amit te magadról állitasz akkor arról nem én tehetek.
    Ha olyan minden ahogy te akartad és szénné moddoltad, akkor ez csak azt jelentheti, hogy te vagy a legmeghatárózóbb a Falcon fejlesztésébe.Mellesleg csak nekem furcsa ez :
    "aki kvázi két csapat tagja is volt. Mert a BMS4.33 óta vannak én általam csinált dolgok a BMS-ben, csak nem vagyok tag."
    ÉS oké, összeszedted a neten talált adatokat és bő lére eresztve kreáltál egy 50+ oldalas dogsit, amiből mazsolástak a fejlesztők, hogy mi az amit ŐK megcsinálnak belőle. Nem Te ŐK.
    Ez ugyan az mintha lenne egy külön topic , hogy az emberek beirják, hogy mi lenne jó ha fejlesztve lenne és esetleg pár commenttel , hogy hogyan is lehetne megoldani.
    DE ez az amit nem lehet a BMS forumán, mert a csapat nem szeretné, ha megmondják nekik ,hogy mit csináljanak.
    DE ez is csak , hozzá állás kérdése, ha nem ugy fognák, fel, hogy megmondják nekik mit kéne, hanem ügy, hogy itt vannak a dolgok amik közül ami tetszik válasszatok ki, hogy megvalósitsátok ahogy tudjátok, mi annak csak örülünk.

Bennem az fogalmazódott meg, hogy egyes feladatokról sejthető, hogy mennyi a számítási igénye, ezért allokálható rá egy vagy több mag is. Ha "tétlenkedik" egy 1GHz-ez mag mert pl. csak zenét és hangot számol, az nem nagy veszteség összevetve azzal, mintha tétlenkedik egy 4GHz-es. De akkor tévedtem ezek szerint.

A párhuzamosítás és egy szálon számolás közötti balansz nagyon durva probléma nekem első látásra is. Azt se tudom, hogy hogyan közelítsem ezt meg...

És az is vicces, hogy engem hülyének nézel, mert ötletelek dolgokon amiket egy kis akarattal és idővel megvalósitható, és közben meg semmi fogalmad nincs a számitógép elvi müködéséről , de azt határozottan állitod, hogy az amit én javaslok az kivitelezhetetlen és ugy szar ahogy van .
    Több helyen bebizonyosodott, hogy tolod az EGO skillt ezerrel meg a fölényeskedést, mert pár embernek ez elég, hogy feladják a véleményüket és efogadják a te storidat, mert még annyira se tájékozottak mint te, vagy egyszerüen rádhagyják a dolgot és ezt te személyes sikernek könyveled el és, hogy Te mindenkinél mindent is jobban tudsz.Azt már el is felejtetted, hogy létezhet más aki nálad tapasztaltabb vagy más területen jártas.még ha esetleg a tieddel ellentéstes.is.