• repvez
    Ahogy régebben irtam, hogy mikor mondták, hogy sokmindent nem fogunk észrevenni látványban a 4.34esen mert a fejlesztések a kodban vannak, akkor azt gondoltam, hogy ha tényleg nem lesz változás, de legalább ujrairják a kódot Esetleg uj dx verziót is kap, hogy később e következő javitásnál a grafikai elemek könnyebben aplikálhatók legyenek bele.
    Tehát a régi modelleket és texturákat amolyan place holderként teszik az uj kodba, hogy a következőnél a grafikai javitásra tudjanak koncentrálni lényegébe nagyobb polygonszámű modellek , jobb texturák, jobb árnyék leképzés stb.
    DE sajnos ebböl csak annyi lett, hogy uj dolgok kerültek bele , de az alapokat nem kezdték el rendbe tenni,
    Az, hogy nem olyan egyszerü megoldani egyrészről értem és tudom, másrészről meg nem, mert egyszer már átirták dx6 rol dx9re az egészet ,tehát tudniuk kell legalább az abbol megismert dolgokat, hogy mi mivel van kapcsolatban, igy azt is tudniuk kéne, hogy a dx9es verziónál használt kód milyen dx11 vagy 12 es koddal lehetne lecserélni ami hatékonyabban használja ki a dolgokat.
    Mert lehet amit a multban 40 sor koddal tudtak megoldani azt most 20 bol megvan ,de lehet ,hoyg most 100at kell leirni, de mondjuk 2x hatékonyabban használja ki a mai modern VGA-t vagy CPU-t.

A VR-re tényleg nagyon bele kell nyulni és a fenti dolgoknak meg kell elöznie, és minimum dx12es vagy vulkán apira kéne átirni, hogy hoszu távon értelme legyen beleaplikálni ezt a fajta funkciót, a kabint is ujra kell csinálni, hogy ne látszodjanak a hiányosságai, sporolások.
    A másik ami a vr ellen hat, hogy vannak olyan dolgok amik licence fizetős lehet és azt nem tudják kitermelni, hogy megfizessék és betegyék ingyenesen felhasználható játékba.
    Bár sztem sokan fizetnének egy jelképes összeget ami a várható felhasználók számát figyelembe véve fedezi ezt a költséget.

Persze megértem, hogy ez időbe telik, de ha ennek nekiáltak volna a 4.34 fejlesztése kezdetén akkor már 1-2 évvel elörébb tartanának, mert sztem mindenki meglett volna még egy ideik a mostani rádiózás és egyéb fejlesztések nélkül, ha tudja, hogy az alapok endbetétele miatt késöbb került volna erre sor.

Erre szoktam azt mondani, hogy ha lenne egy ütemterve, ami biztos van, csak nem tudja senki, hoy melyek az irányok. Akkor megprobálnának azokra a részekre koncentrálni amik a legjobban elmaradtak és a közösség is igényelné. (jobb terep, jobb DM stb..)
    Esetleg könnyebb modolhatóság érdekébe egyszerübb segédprogikat plugineket kiadni.
    Mert amin a topicokbol is látszik, sokan akik nem a dev része, tudnak alkotni kis és nagydolgokat ha megvan , hozzá a megfelelő eszközük.
    Elég csak a legutóbbi janhas csomag telepitőjére vagy a sok kisebb segédprogramra gondolni amivel egyszerübb lehet akár a különbözö programok inditása vagy adatok bevitele stb..
    ha több ember tudna hozzáférni ezekhez a segédprogramokhoz, pár terhet levenne a devek vállárol..