Hivatalos forum Oktató videók Kép feltöltése JoeDestroy_cucc Oktató vid_HU L_Viper cucc BMS manual_HU 80's Mod HT kisokos BMS Wiki Falcon4exe
-
#51230 Más helyen van a kamera, más a FOV, más képet is látsz. Mi ezzel a probléma?
Rossz helyre húztad a vonalakat. Legalábbis a többségüket. Az ilyen perspektíva vonalak csak akkor működnek, ha az irányok párhuzamosak, és a fókusz pontba, horizont pontokra néznek. Oldalirányba olyan pontokat kell összekötni, amikről tudod, hogy középpontos szimmetriában egymás tükörképei lennének. Csavarfejek pl. Minél hosszabb szakaszt kötsz össze, az eredmény annál pontosabb.
- A HUD előtti kis szürke CTVS (ezen a képen az fekete, de látni melyikre gondolok) az szögben lefelé tart ahhoz képest, ahol a műszerfal tetejének a közepe lenne. Annak a tetején húzott vonalnak semmi értelme mert látod, hogy nem is szabadna felül a műszerfal közepére mutatnia. És már azon a 2 cm-en is el van csúszva, valahol az ICP 3-as gomb tetejénél érné el az ICP síkját, de ez elég pontatlan mert nagyon rövid szakaszt kell nagyon messzire kihúzni.
- A műszerfal tetején húzott két vízszintes vonal is ott hibádzik, hogy a DEDnél ki van vágva az a perem, ami a bal oldalon lehajlik. A bal oldalon lehajlott perem alját kötötted össze a DED-nél kivágott rész tetejével, nem is csoda, hogy keresztezi a HUD talpaihoz húzott vonalat. A bal oldalon látható élfény csillogását ha meghosszabbítod, az a DED tetejéhez fog mutatni (ugyanaz az él).
- A HUD a gép hossztengelyével nem párhuzamos, azok kb a pilótánál találkoznának. AOA indexer oldalára húzott vonal is. Azoknál a vonalaknál nem látok hibát, de nem is értem, hogy minek húztad be, mit akarsz azokkal mérni.
- Amit szerintem hosszanti középső tengelynek húztál be, a leghosszabb vonal kb középen, az biztos nem így áll, már az ICP sarkainál látott rövid szakaszon is más irányba mutat. Én nem igazán tudnék ezen a képen olyan vonalat húzni, ami szimmetria középpont lehetne, és a horizont felé néz. Ezért rohadt nehéz perspektívát kézzel szerkeszteni, ha az elemek nem pont vízszintesen vagy függőlegesen állnak, akkor pontosan tudnod kellene az irányokat, és az eltérést a főbb tengelyektől.
- Szerintem az ICP tekerőinek az oldala nagyon jól látszik, amikor elhajolsz. Nem tudom, hogy miért "néz feléd". A rajtuk lévő textúra nem is tud változni, mert az fix textúra. ED-nél meg 3D modellből meg vannak csinálva a kis hornyok is, azokon változhat csillogás és árnyék ha mozognak a fények. De ez anyagoktól függő dolog, semmi köze ahhoz, hogy a 3D merre néz.
- Az, hogy mi mennyire van elől, kint és bent, abban én nem foglalnék állást. Simán el tudom képzelni, hogy a mélységekkel csalnak a jobb láthatóság miatt. De így kép alapján nem mondanám meg, hogy melyik mennyire pontos. 3D modell és eredeti tervrajz ha van, akkor meg lehet mondani, hogy melyik mennyire oké.