• VO101Tom
    #51226
    Megnézted azt a képet, amit linkeltem az előbb? F-16 kabin felülnézetből? Tisztán látszik a fotón, hogy az AOA indexer és a HUD is befelé hajlik, hogy a pilóta látómezejéből a lehető legkisebbet takarjon ki. Normál esetben te csak a HUD keret élét látod, pontosan azért, mert nem párhozamosak a gép hossztengelyével, ahogy DCS-nél csinálták. BMS-ben is látod oldalról a keretet, ha oldalra mozogsz a kabinban, kerestem is egy screenshotot, ezt pár hete csináltam. Ha egér középső gombot nyomod, akkor te is tudsz oldalra mozogni még trackIR nélkül is.

    Nem értem mire gondolsz azzal, hogy az ICP mindig feléd néz.

    Sem a DCS, sem a BMS kabinját nem láttam még 3D editor programban, hogy lemérjem a főbb méretek mennyire stimmelnek. így szemre én nem állnék neki megmondni, hogy melyik mennyire stimmel. A HUD és AOA dolog is csak azért ilyen feltűnő, mert a napellenző konkrétan eltakarja az AOA lámpáit, ami miatt még használhatatlan is lesz, a Hudnál meg hülyén néz ki ahogy terpeszt a keret.

    Én nem láttam még olyan játékot, amiben a pilóta fejét élethűen tudták volna mozgatni, valóságban a törzseddel is fordulsz, esetleg előretolod a nyakad, és a szemeid is előrébb vannak mint az alap forgáspont, ráadásul IRL a szemgolyód is fordul. Amikor oldalra fordulsz nem csak az ülés középponta körül fordul el a látómeződ, hanem oldalra is mozog. Ezt az összetett mozgást helyettesítik egyetlen kamerával, egyetlen forgásponttal. VR-ban jobb a helzet mint TrackIR-el, bár nekem VR-al nagyon hiányzik a perifériás látómező dogfightnál, hogy ha hátra akarok nézni, akkor sokkal jobban látra kell fordítani a fejem, mint normál esetben tenném. Épp ezért a TrackIR dogfightban szerintem előnyben van, ha hátra kell nézni.

    A kabinban mozgó dinamikus árnyék és fények nagyon sokat dobnak az élethűségen, anyagaiban szerintem is sokkal szebb a DCS, bár pilóták már írták hogy az F-16 MFD üvege csillogásgátló anyaggal van bevonva, ami elég jól teszi is a dolgát, nem ilyen vacak műanyag hatású mint DCS-ben. A Hornetnél is qrva idegesítő, hogy ha úgy esik a nap, alig látni az MFD-n valamit.

    F-16 modellje biztos változik még, nem véletlen hogy a legelső repképes modult is őszre ígérik. Csak valamiért (Tishchenko?) most gyorsan ki kellett adniuk valamit. BMS-ben a JanHas féle modellek qrva sokat javítanak az F-16 külső modelleken, ha bírja a géped, mindenképp érdemes azokat feltenni.

    FSX-et nem ismerem, 2004-essel játszottam utoljára. Ez a video nagyon jól néz ki, de hogy mit fog tudni, milyen modulok lesznek benne, miért XBox account kell majd hozzá, az egyenlőre nekem még rejtély.