• molnibalage83
    Ezt nem hibának nevezném, csak feature, mert a rendszer ennyit tud és bár átbalanszolható lenne, de a DB és más több helyen átírásával sem reagált az A-10 semmit, ami azt sejteti, hogy sajnos a kódban írtak át valamit az A-10 számára, ami igen sajátos megközelítés. Próbálkoztam anno több trükkel, de pislogtam, hogy egyik sem működött és feladtam és marad az, amit írta. 1 db 12 gépes század. Annak esélye, hogy sokat lesz A-10 a bubble-n belül marginális, viszont így a hadjáratot nem nyerik meg a gépek kb. 4-5 óra alatt. Mert ennyi idő alatt egy 18-20 gépes A-10 alakulat, ha nem lövi le éppen arra járó vadászgép kb. 400-500 egységet le is darál, ami egy 3000 járműves hadjáratban kb. game over igen hamar.

Azért kommenteltem be, mert ő lényegében úgy használta a játékot, hogy csoda, hogy lement a hadjárat. Volt, hogy én hagytam futni a hadjáratot 2D-ben és néha kell neki egy lerepült mission "oldalba rúgás", hogy történjenek az esemény a player rating hatás miatt. Ez képes holtpontról kimozdítani a hadjárat motorját.

Mivel az egész 2D hadjárat elkent és a supportot, ahogy betervezték nem reális nincs is értelme a valóságot megközelítő módon modellezni mindenhol globálisan. A 2D hadjárat n+1 eleme kapcsolódik a mission rating-hez. Sok sok éve, talán még az FF fórumon volt erről hosszabb komment, de tényleg olyan rég, hogy arra sem emlékszem, hogy BMS4 fórum volt-e az. Vagy PM üzenet? Hmmmm.... Emlékszik már rá a görcs.

Mindenesetre jó messzire kerültünk a kályhától.

Egyébként megsúgom neked, hogy a katonai szimulátorok egy részének modellezése sokszor alig haladja meg egy kereskedelmi szimulátorét. A gépek fedélzeti rendszereinek fizikai modellezése az, ami messze magasabb, hiszen vészhelyzetek gyakorlásánál kell, de pl. 99%, hogy azokban is az IR modellezés alig, de alig haladja meg azt, ami mondjuk egy BMS4-ben van. Mert bármi, ami sokkal részletesebb modellezést igényel az kb. elszáll a végtelenbe. Ha meg ellenséges technikai is van benne, 100%, hogy nem fizikai modell alapján működik az inrafej, mert nincs a szimulátorban AIM-9L korszerűsített, AIM-9, IRIS-T és n+1 más rakéta leporgramozva, mert pl. adata sincs hozzá a svédeknek.

Szóval nem kell úgy kezelni a katonai szimulátorokat, mint valami fekete mágia. Dee-Jay és Mav-Jp (ebből az egyik oktató pilóta a Francia Légioerőben) megsúgta PM-ben, hogy a BMS4 konkrétan sokmindenben többet tud, mint a '90-es évek közepi-végi egyes katonai F-16 szimulátorok még ebben az állapotában is. Igen, ennyit fejlődött a PC és ennyit ér az, ha sok lelkes és hozzáértő ember csiszol valamit.

A légierők igényéi mások, mint egy szobapilótáé viszont forrásuk nincs a továbbfejlesztésre igen sok ideig. A '90-es években a RAF még a '70-es évekből származó szimulátort is használt, ahol terepasztal felett mozgattak egy mini kamerát és azt vetítették ki, mint kép. El tudod képzelni, hogy annak a rendszernek hol voltak a modellezési határai? :)

Ezen felül továbbra sem értem, hogy ezt a vonalat miért hoztad be. Attól, mert nem lesz mai katonai szim szinten több helyen nem jelenti azt, hogy önmagához képest méretes hülyeségeket nem lehet kijavítani vagy átírni.
    Utoljára szerkesztette: molnibalage83, 2019.04.17. 08:39:52