• molnibalage83
    1. A saját moddolt adatbázisomban minden battalion megkapta a saját légvédelmét, ahogy kell, a valóság alapján. A radar és IR SHORAD a battalion része, ahogy a MANPAD is. Még doksit is csináltam róla cirka 3 éve... Itt.

Tehát a top egységeknél van Strela-10, Silka és adott estben Osza is és még MANPAD is ami Igla a 80-as évek szovjet egységeinél. Fincsi dual seekeres cucc a valóságban. Ez elég masszív légvédelem érintetlen formában. Ehhez képest 2D-ben lazán cincognak az A-10-esek. Aztán nézd meg 3D-ben az eredményt... Hullanak, mint a legyek ---> Okkal korlátoztam a hadjáratban a számukat.

Kapcsolódó téma a tüzérség. Az is ilyen OP a 3D világban. Eressz neki egy tüzérségi battalionnak egy harckocsit. Szénné lövik. Pillanatok alatt. Emiatt korlátoztam a tüzérségi battalionok számát és nagyon kevés löveget tettem bele. Ez sem tűnt fel egészen addig senkinek, amíg nem szóltam.

Ha 3D világban küzdelem van/volt, akkor a tüzérség pillanatok alatt kiirtott mindenkit, ami nettó hülyeség. Csak a Falcon motorja képtelen modellezni a tüzérség funkcióját rendesen. (Talán még a DCS is, nem tudom, hogy abban van-e morale és supression modellezés.)

2. A Gatling ágyú tűzgyorsasága nem állandó, a névlegest kb. 1 sec után éri el. Ebből adódnak azok az értékek, amiket látsz a táblázatban. Ezért megy félre orbitálisan a számításod, mert ha valóban hosszú tűzcsapást adsz le, akkor a 3-sec alatti átlagot ROF sokkal közelebb lesz a névlegeshez. A 0.3-0.5 sec alatti csökkentett meg nem. Ott a 2100 RoF helyett is az átlag bőven 1500 alatt van.

Mivel távolról a szórás nő és a célzás nehezebb, ezért van az, hogy 750 méterről elég a fenti irreálisan rövid sorozat, addig 2 km és 1,5 km-es tűzmegnyitásnál szépen "locsolnak", hogy legyen találat és, hogy esetleg érzékenyebb részt találjanak el a harckocsikon. Ott max RoF van. Mondom, nem tilos YT videókat nézegetni...

3. A 2D hadjáratban a probléma a HP rendszer és egyéb (láthatatlan) szorzók is. Emiatt van az, ahogy mondtam, hogy a 2D világban az A-10 képes 1 db rakétával több járművet is kilőni adott típus esetén. A 3D világban ez lehetetlen, csak akkor megy, ha két páncélozatlan jármű igen közel van egymáshoz, de ez részben megint a Falcon modellezési limitje, hogy a HE/AP warhead switch ellenére is néha érdekes area effecje van az irányított formázott töltetnek is. Ezt is javítottam,

4. A gépágyús támadásoknál a 2D-ben emiatt szintén irreális eredmények születnek, mert felszorozza a dmg értékeket és a HP veszteségnek megfelelő értékben kezdi lehúzogatni az egységeket. Akkor is, ha a valóságban egy T-80U-t az A-10 szemből a mesékben, oldalról nagyon talán és közelről, de igazából csak hátulról lőne ki.

5. A Sivatagi Vihar alatt sem voltak közelében annak a pusztításnak, amit látsz a BMS4-ben vagy bármelyik Falcon változat 2D-s részében. A valóság cálfolja azt, amit a 2D motor összehoz szétbontakozott ellenfél ellen. Az egy dolog, hogy egy menetoszlopban levő egységet végighúzol CBU-val és az másik, hogy akkor nekiáll gépágyúzni egy gép, amikor a létező összes AD eszköz HMZ-jébe berepül vastagon...

Összességében a HTÖ és a moddolás alatt szerinted mennyire másztam bele a témába? Eléggé. Ezek után elvárnám azt, hogy azért picit máshogy tessék már hozzáállni és nem ennyire elemi hibák sorozatával megközelíteni a helyzetet. Szóval bocs, de ahogy te is sokszor felvilágosítasz embereket a DCS topikban, hogy mi a fejlesztés, akkor most én kérlek picit finoman, hogy csak óvatosan, mert igen sűrű aknamezőre tévedtél, amit én ismerek, te meg nem... ;)

Bár itt legszívesebben inkább mordultam volna egyet, mert tényleg majdnem minden második mondatodnál fogtam a fejem, hogy "ez sem így van" vagy "ezt sem gondoltad végig".

A tűzcsapásoknál a másik szűk km. az infracsapda szám. Te mennyit szórnál preventíven, ahol a kettős érzékelős Igla vadászik rád, ami elvi szinten immúnis rá, de minimum tömegesen kell szórni? Úgy, hogy rácsapásnál és kihúzásnál alsó hangon fél percet vagy a HMZ-jében még nem optimális esetben is...?

Egy valódi koncencionális háborúban az a mese habbal kategóriája, hogy majd GAU-8 fog rendet vágni. A C kategóriá egységeknél talán, ahol szar MANPAD volt mutatóban, szutyok T-55 és 0 IR/RADAR SHORAD és max. Sz-60 volt.

Egy Sztrela-10M-es, Oszás, Iglás gl. lövész ezrednek nekimenni A-10-zel GAU-8azva day 0 esetben kb. az öngyilkosság tuti receptje.
    Utoljára szerkesztette: molnibalage83, 2019.04.16. 13:39:34