Eszmecsere a hitről, nem hívők szemszögéből
-
Nem kell azért bántani valakit, mert kicsit drasztikusabban fejtik ki véleményét arról, hogy a világ számunkra nem felfedezett részét racionális dolgokkal meg lehet magyarázni, ez abból az analógiából táplálkozik, hogy pár száz évvel ezelőtt a mai tudásunk is természet felettinek tűnt volna egy akkori ember szemében, pedig szimplán a természettudományok jobb/alaposabb ismerete kell hozzá. Személy szerint én is inkább a hiszem ha látom felfogás híve vagyok, de nem bosszant ha valaki hisz abban, hogy valahonnan jöttünk és valahová tartunk ugyanis fenntartom emellett azt, hogy lehet, hogy én tévedek és azoknak van igazuk akik hisznek a természet felettiben. Az viszont, hogy valaki a saját egyoldalú véleményét erőlteti másokra már zavar. Ezért nem értek egyet a hittérítéssel se például, mert minden dolgot meg lehet szavakkal úgy világítani, hogy meggyőző és hihető legyen egy laikus (vagy inkább befogadó személy) számára. Ez olyan, mintha a gyereket arra tanítjuk, hogy a sárga labda egy kék kocka, akkor az neki kék kocka lesz. Mindenki magában döntse el, hogy mit vagy miben hisz mert nem az a lényege, hogy mit hiszel, hanem hogy higgy valamiben és az a valami az életedet előre lendítse, adjon célokat, sikerélményt és okozzon örömet.