Frenzy#58
Hmm, ez ok hogy sok mindent meg tudnék írni (programozni), ha nem lenne, de azért nehéz határt húzni. Pl. relációs adatbázis kezelő, ha én nekikezdenék írni, évekre ha nem évtizedekre lenne szükségem, és akkor sem biztos, hogy tudnék hasonlóan jót írni, mint mások.
Ugyanez pl. ha videókártya drivert kéne írjak, valószínűleg nem sikerülne. XML toolkitet (mindenféle DOM kezelő meg hasonló) még talán sikerülne is belátható időn belül. :)
Most direkt nem írok buildert, meg felhasználói felületet, hanem máshonnan hozok példákat.
Szóval attól, hogy valaki fentebb említett dolgokat tud írni, mert ezzel foglalkozik, mások meg nem, nem teszi az egyiket jobbá, mint a másik. Valaki a videókártya drivert írja (C-ben meg ASMban), más a játékot (C++-ban, C#-ban, Javaban...). Nem feltétlenül tudnák elvégezni a másik munkáját, de ettől még amit csinálnak, azt lehet nagyon is jól csinálni, érthetnek hozzá. De egyikük sem lesz jobb mint másik.
Lehet hogy inkább affelé gondolkoztál, mint amerre h4x0r mozgott, hogy pl. alap algoritmusokat jó ha valaki tud kódolni saját maga?
Mert pl. C#-ban meg Javaban ugye nem kell hashtáblát meg vermet meg mittudoménmit implementálni, mert van alapból. És tényleg könnyebb úgy programozni, hogy nem kell minden egyes alkalommal ezeket megírni.
De szerintem még talán itt sem biztosan látszik az az elválasztó vonal pontosan, hogy mi az amit tudni kéne mindenkinek (és aki tudja, ettől jobb lesz mint mások, akik nem), és mi az, amit már nem (vagyis nem javít a végterméken annak ismerete vagy nem ismerete). De abban biztos vagyok, hogy a nyelvek között ezt a határt meghúzni nem lehet, hasonlóan nem az alacsony és magas szintű programozás között.