Frenzy#45
Hát azért ez elég érdekes felfogás. Kiváncsi vagyok a "mély" ANSI C "ász" tudásoddal lehetne-e például valamilyen üzleti alkalmazást jobban megírni (vagy játékot, vagy web alkalmazást, stb), vagy az általad "csak" eszközöknek nevezett nyelveken. Lehet, hogy ANSI C "ász" rendszer gyorsabb volna futását tekintve (talán), de hogy legalább 5x annyi ideig készül és futása során 5x gyengébben kezeli a hibáit az is biztos (ha esetleg a hibás szorzót csökkentjük ászságunkkal, akkor növeljük az idő szorzót).
Nem egyszerűen arról beszélek, hogy összekattogunk egy felhasználói felületet a "csak eszköz" nyelveken, hiszen míg a C procedurális/eljárás orientált, addig a "csak eszköz" nyelvek objektum orientáltak. Nem tudom van-e "ász"ságod mögött személyes tapasztalat, de nagyobb projekteket procedurálisan C-ben összehozni nem kis tehetség.
Persze lehet, hogy éppen erre utaltál ászság által, de ez nem ászság, hanem marhaság. Lehet pusztán kőbaltával is házat építeni, én nem tagadom, és ha ugyanolyan szép lesz, mint aki minden más eszközt használ hozzá, hát teljes elismerésem, de megérte-e a fáradságot és befektetett munkát?
Lehet, hogy a felfogásod 15 éve még helyénvaló lenne, de aki manapság ANSI C-ben egérkezelést (meg alacsony szintű programokat) ír, megérdemli hogy ilyesmivel bünteti magát.
De amúgy is, miért állsz meg olyan magasan mint a C? Törjél egyből ASM nyelvekre, az ám a "tudás"!