• takibalint
  #7094
  Csütörtök este kisorsolták az olasz élvonalbeli labdarúgó-bajnokság (Serie A) 2012–2013-as idényének párosítását. A címvédő Juventus a Parma ellen kezdi meg szereplését, a Laczkó Zsoltot foglalkoztató Sampdoria a Milannal játssza első meccsét. Az Inter az újonc Pescarával találkozik, a Tőzsér Dániellel erősítő Genoa pedig a Cagliarit fogadja.

  Az augusztus 25-én kezdődő olasz bajnokság 2013. május 19-én ér majd véget. Négy szünetet iktattak be a szervezők: a szeptember nyolcadikai, az október tizennegyedikei, a december harmincadikai és a március huszonnegyedikei hétvégén. A karácsony előtti fordulót azonban megtartják december 23-án.

  Hétközi fordulók természetesen a 2012–2013-as idényben is lesznek, méghozzá szeptember 26-án, október 31-én és december 23-án.

  Az első nívósabb mérkőzésre a második fordulóban kerül sor, amikor az Internazionale a Romával csap össze. A hatodik körben a „farkasok" a Juventusszal meccselnek, a hetedikben pedig a derby della Madonnina következik, azaz a Milan–Inter városi rangadó.

  A 11. körben a Juventus az Intert fogadja, a 12. fordulóban pedig fővárosi derbire kerül sor, azaz jön a Lazio–Roma. A Lazio ezután a címvédőhöz látogat, meg Genovában is összecsapnak a városi riválisok (Sampdoria–Genoa). A 14. körben a legutóbbi ezüstérmes Milan a címvédő Juventust fogadja. A 15. körben torinói derbit rendeznek.

  1. FORDULÓ
  Atalanta–Lazio
  Chievo–Bologna
  Fiorentina–Udinese
  Genoa–Cagliari
  Juventus–Parma
  Milan–Sampdoria
  Palermo–Napoli
  Pescara–Inter
  Roma–Catania
  Siena–Torino