• szanics
    #103
    Francesco Tottinak a Fegyelmi Bizottság elutasítása értelmében le kell töltenie az 5 mérkőzésre szóló eltiltását.
    Tottit a Siena elleni mérkőzésen történtek után utólagosan a videófelvételek alapján tiltották el 5 mérkőzésre, ami ellen a Roma kapitánya fellebbezett abban reménykedve, hogy be tudják bizonyítani azt, hogy a játékost az egész mérkőzésen provokálták.
    "A videófelvételeken nem látható más, csak Totti cselekedete, mert egy másik Siena játékos takarja a képet."-olvasható a Fegyelmi Bizottság nyilatkozatában. "Így értelemszerűen nem támaszkodhatunk a videófelvételekre az ítélet meghozatalakor."
    A csapat jogászai is próbálták meggyőzni az ítélőket arról, hogy Tottit erősen provokálták a mérkőzés során, de ez a Bizottság tagjait nem érdekelte.
    "A provokáció nem mentség az ilyenfajta viselkedésre. Totti évek óta professzionális játékos és tudnia kellene önfegyelmet tartania még ilyen kiélezett helyzetben is."
    Ez azt jelenti, hogy a válogatott játékos nem lesz képes segíteni a Romának abban, hogy kimásszon a jelenlegi nehéz helyzetéből egészen az utolsó fordulóig, ugyanis csak a Chievo elleni hazai találkozón léphet majd pályára május 29-én.
    Mindezek mellett Totti játszhat az Udinese elleni kupa elődöntö találkozókon.


    Forrás: www.asroma.hu