• DcsabaS
    #52
    "Azért olyan hülye nem vagyok, hogy ne tudjam mi a különbség a rakéta üzemanyag és a sűrített levegő között. Meg a szimuláció és az éles helyzet közötti különbséget is vágom..."

    Ezt hasonlítsd össze ezzel:

    "És a sűrített levegő előállítása nem olyan drága..nyugodtan lehet azzal is meghajtani valamit a víz alatt..tökéletes szimuláció.."

    "Én felelőtlennek tartom a NASA mérnökök kísérletét, mert rögtön élesben próbáltak."
    Már írtam, ez aligha volt így. Az ilyen próbálkozásokat számos előzetes tesztelés szokta megelőzni (különösen erős szokása az amerikaiaknak). Csak hát egész egyszerűen nem lehet mindent, minden vonatkozásában tesztelni, a maga bonyolult együttműködésében.

    "a meg volt előtte valamilyen szimuláció akkor mégrosszabb a helyzet."
    Miért volna? A szimulációkról tudni kell, hogy csak azokat a tényezőket veszik figyelembe, amelyeket előzetesen beléjük építettünk, és pont azért kell a valósággal összehasonlítani az eredményüket, hogy megtudjuk: az összes lényeges dolgot figyelembe vettük-e már, vagy kimaradt még néhány.

    "Harmadsorban pedig lassan szériatartozék lesz minden autóban a feldélzeti PLC azon szolgáltatása, mely a fogyasztás/sebesség arányában ki tudja számolni, hogy a tankban lévő üzemanyaggal mennyi út tehető még meg..."
    De mint írtam, a rakétahajtásnál bonyolultabb a helyzet (az oxigént nem a levegőből vesszük, a befutandó pálya és az annak különböző szakaszain elégetendő üzemanyag nem egyenletes, stb.).

    "Az MI-nek inkább csak szinkronizálni és pozicionálnia kellett, (volna) hiszen a sebességük a műholddal majdnem azonos volt.."
    Csak miután odaért, és ha még maradt volna elég üzemanyag.