• DcsabaS
    #127
    "Úgy értettem, szuper-világ "szub-világ állóképei" között nincs semmilyen reakció, és nem képesek a mozgásra, állnak."
    Logikailag lehet tenni ilyen feltevést is, de ha valami amúgy isten igazából változtathatatlan (totálisan fagyott), azt vajon hogyan tudná érzékelni valami más? (Részletezés nélkül arra célzok, hogy a mozdulatlanság a mozgásnak bármikor lehet a speciális esete, de fordítva viszont nem megy.)

    "Igaz, a qubitek működését le lehet írni olyan képletekbe, amiknek eleme a valószínűség, de nem éppen ezekben a valószínűségekben van a kutya elásva? (Ha érthető, mit akarok kifejezni.)"
    De, nyilván. A kérdés az, hogy a valószínűségekkel (pontosabban a valószínűséget meghatározó kvantumállapotokkal) tudunk-e úgy játszani, hogy az jöjjön ki, amit szeretnénk.

    "Korábban olvasgattam ilyenekről, többek között biológusok tollából, már nem emlékszem konkrétumokra."
    Pedig jó lenne, mert én eddig csak rossz példákkal találkoztam.

    "Csak arra, hogy ugyanazoknak a szerveknek egy előző és egy következő "verziója" volt bemutatva, és olyan lényegi különbségek voltak közöttük, amiknél nehezen képzelhető el közbülső állapot. Megpróbálok majd utána nézni."

    Rendben, 2 különböző verzió (állapot) között keresték a közbülsőt, de nem találták. Legtöbbször azért, mert eleve abból indultak ki, hogy az evolúciónak a legrövidebb úton kell mennie. Holott dehogy.