• DcsabaS
    "Épp erről volt szó, ha figyelmesen olvastál."
    Igen, csakhogy olyat is írtál, hogy "idő nélkül".

"Én úgy hallottam, hogy mostanában az időt is kvantáltnak feltételezik, nem? Nos, amit írtam, az egy lehetséges "megoldás" erre."
    Az idő kvantáltsága nem jelenti azt, hogy ne lehetne egyúttal folytonos is, ahogyan pl. az elektron kvantált töltése sem jelenti azt, hogy ugyanakkor ne tudna "elkent" formában jelen lenni egy bizonyos tartományban.

Az, hogy realitást tulajdonítasz a potenciális létezőknek (egy valamilyen hipertérben), nem tudom mit segít. A lényeg ebben az esetben is az, hogy milyen módon történik a választás, ugyanakkor minduntalan felbukkan majd a probléma, hogy a választást végző "sub-világ" nem férhet bele e fagyott világba, magyarán nem lehet teljes. Ezt viszont már korábban is tudtuk. (A világ egy darabja átmeneti időkre lehet fagyott, és a világ nem fagyott részei körüljárhatják.)

"Viszont a qubiteknél nem tudják, hogyan és hol meg végbe a folyamat. Épp ezért különleges."
    ILYEN KÜLÖNBSÉG NINCS!!!
    1.) A kvantumállapotok közötti kölcsönhatás is fizikai kölcsönhatás, max. c terjedési sebességgel. (Bármelyik alapvető fizikai kölcsönhatás képes rá.)
    2.) Ennek megfelelően a kvantuminterferencia sehol máshol és máskor NEM tud végbemenni, mint ahol és amikor azt a közvetítő fizikai kölcsönhatás(ok) lehetővé teszi(k).
    3.) A hol-t és a hogyan-t is leírja a megfelelő kvantumelmélet (kvantummechanika, kvantumelektrodinamika, stb.), csak éppen úgy, hogy bizonyos válaszai valószínűségi jellegűek.
    4.) Az előbbi valószínűségi jelleg a kvantumfizika szerint kiküszöbölhetetlen, mert nem egyszerűen arról van szó, hogy csak mi nem tudunk valamit, amit elvben tudhatnánk, hanem olyasmit nem tudunk a rendszer viselkedéséről, amit ELŐRE senki és semmi sem tudhat.

"Mint már írtam, úgy tudom, egy ideje úgy gondolják, nincs olyan, hogy folytonos, hanem minden kvantált."
    Ezzel szemben, mint már írtam, a kvantáltság NEM jelenti a folytonosság hiányát. A kvantáltság és a folytonosság EGYÜTT jellemzi az anyagot.

"Semmi szükség másik Univerzumot feltételezni."
    EGYESEK feltételezik, de feleslegesen (mert a legjobb esetben is csak segédeszköz lehetne, amely nélkül is lehet boldogulni).

"Sok esetben követhetők ezek a lépések, de van, ahol nagyobb ugrások vannak, és nem is lehetségesek közbülső kisebb lépések, mert azok nem eredményeztek volna működő állapotot, azaz az egyed halva született volna."
    Most bosszantani akarsz?!?
    Mert 1 dolog az, hogy egy múltban egyszer végbement soklépéses változásnak nem ismerjük minden lépését, de hol jelentené ez azt, hogy nem is lehetségesek a közbenső lépések?!?
    Azért mert Te (vagy valaki más) nem jött rá (5 perc gondolkodás után), hogy mik azok a közbeeső lépések, amelyek mellett igenis életképes, sőt, előnyösen életképes volt az egyed?!?

(Hozz egy szerinted jó példát, és akkor a körmére nézünk!)