• dez
    #123
    "Minimum a megfigyelőnek mozognia kell."

    Épp erről volt szó, ha figyelmesen olvastál. ("És lennének olyan szub-világok, amik szépen "bejárják" ezeket az utakat, az adott poziciót a saját idejük adott pillanatának érzékelve!")

    "Vagyis a mozgás állóképekre bontása csak KORLÁTOZOTT értelemben lehetséges."

    Én úgy hallottam, hogy mostanában az időt is kvantáltnak feltételezik, nem? Nos, amit írtam, az egy lehetséges "megoldás" erre.

    "Nem teljesen. Eredendően csupán választanak 1-et a LEHETSÉGES kimenetelek közül, éspedig VALÓSZÍNŰSÉGI alapon. Ha csak egyetlen eredményt akarsz, akkor Neked kell gondoskodnod arról, hogy csupán egyetlen féle eredmény legyen lehetséges. És akkor csak az az egyetlen féle eredmény tud kijönni (valamennyi idő alatt)."

    Természetesen attól függ, hogy van felállítva a feltétel-rendszer ("kvantum-algoritmus", vagy hogy nevezzük).

    "Ez szerintem egyszerűen olyan, mint amikor egy tölcsérbe öntött folyadék megleli a tölcsér alján a lyukat"

    Hát, ennél azért szerintem, és sokak szerint egy cseppet "különösebb" a dolog. A folyadék mint egymásra ható részecskékből álló fizikai test van jelen, aminek belső folyamatai elég jól modellezhetők (persze a káosz miatt nem lehet előre megjósolni, pontosan hogy fog az adott esetben lefolyni a valóságban). Viszont a qubiteknél nem tudják, hogyan és hol meg végbe a folyamat. Épp ezért különleges.

    "A folytonosságnak a legkisebb darabja is több információt képes tartalmazni, mint egy bármilyen véges bit-számú memória. (Magában hordja a végtelent.)"

    Mint már írtam, úgy tudom, egy ideje úgy gondolják, nincs olyan, hogy folytonos, hanem minden kvantált.

    "Semmi szükség másik Univerzumot feltételezni."

    Attól még sokan (kvantumfizikusok) mégis feltételezik, és szerintem nem ok nélkül.

    "Ugyanis az evolúció nem egyetlen lépésben tesz meg mindent, hanem csomóponttól csomópontig halad."

    Sok esetben követhetők ezek a lépések, de van, ahol nagyobb ugrások vannak, és nem is lehetségesek közbülső kisebb lépések, mert azok nem eredményeztek volna működő állapotot, azaz az egyed halva született volna.

    Amit írtál a végén, azzal szerintem az említett biokémikusok is tisztában vannak.