Itt magáról a jelenségről van szó. A spam feleslegesen pazarolja mind az infrastruktúrális, mind az emberi erőforrásokat, ezért kárt okoz. Tenni kell ellene, egyrészt a technológia átalakításával, másrészt törvényi szabályozással. Megengedhetetlen, hogy egy cég bejövő levelezésének számottevő hányadát a spam tegye ki. Lehet persze ellene védekezni, de ez nekem kerül pénzbe, így az ilyen patkányok végülis az én pénzemet is lopják.
Többen elmítették, hogy gyilkosságért nem kapnak ennyit. Egyfelől baj, hogy a gyilkosok hamar szabadulnak, másfelől viszont indokolt a súlyos ítélet, mivel ez a féreg globális szinten okozott kárt. Helyeslem az ítéletet, és helyeselni is fogom az összes spammer, vírusíró, cracker (nem hacker, cracker!) hosszú időre történő leültetését.
Az interneten uralkodó vadnyugati állapotok tűrhetetlenek.
Pár hete olvastam valahol, hogy egy közlekedési balesetben elhunyt átlagember halála az átlagos emberi élettartam idejére vetítve 93 MFt kárt okoz nemzetgazdaságunknak. Nos, ha már így számszerűsítettük az emberéletet értékét, akkor nem nehéz belátni, hogy az átlaggyilkos átltlag gyilkolása igenis kárt okoz, méghozzá átlagosan igen magas kárt.