Dr. Lenkei Gábor könyve, a betegség-ipar futószalagján
  • azazel
    #196
    Szerintem félreértetted. Vagy én. Nekem úgy rémlik, hogy abban a fejezetben azt taglalja, hogy a vitaminokat arányosan kell bevinni, mert az egyiknek szüksége lehet a másikra, hogy be tudjon épülni-felhasználhatóvá váljon. Az általad említett részben pedig a C és a B vitamin egymásra gyakorolt hatását demonstrálta magán, miszerint jóval megemelte a B vitamin adagját, C vitaminból viszont csak a szokásos mennyiséget vitte be. Ennek lett a következménye az íny- és fogfájás, ami azonban megszűnt nem sokkal azután, hogy a C vitamin adagját is arányosan megnövelte.

    Más: Most olvastam ki a könyvet, és szerintem mindenképp érdemes elolvasni. Itt a fórumban az olvasók kicsit talán rámenősen, véres szájjal adják elő a mondanivalójukat, de ez ne riasszon vissza. Egyébként, TERMÉSZETESEN BENNE VAN A DOLOGBAN, HOGY AZ ÍRÓ TÉVED-HAZUDIK, ÉS BESZOPTUK A SAJÁT TERMÉKÉNEK A KAMPÁNYÁT, de ezt nagyon nem tartom valószínűnek, mert a könyv végig logikus, egy szálat követ, de ami még fontosabb, hogy iszonyatosan sok referenciára hivatkozik, amiket viszont lusta vagyok ide beírogatni. A könyvben 30 oldalt foglal ezeknek a cikkeknek, könyveknek, weboldalaknak, stb. a felsorolása.

    Írtátok páran, hogy bőven elég az a vitaminmennyiség, amit az egészséges táplálkozás során viszünk be a szervezerünkbe, de ez sajnos már nem így van. Ismét csak a könyvből tudok kiragadni egy részletet, miszerint a Gödöllői Agrártudományi Egyetem készített egy összehasonlító vizsgálatot:
    Ásványianyag- és nyomelemtartalom csökkenés 1966-1990
    búza 50%
    árpa 62,3%
    kukorica 81,4%
    répafélék 25%
    burgonya 14,3%
    Vitamintartalom csökkenés ugyanerre az időtartamra vonatkozóan:
    borsó 53,3%
    tej 95%
    káposzta 95%
    sárgarépa 40%
    Tisztán látszik, hogy a "nyugatiasodás" mennyire a minőségi termelés, és emiatt az egészség rovására ment. Szóval az a napi 30 citrom 40 éve valószínűleg csak kb. (hasamra ütök) 5 lett volna, persze ha a C vitamint tisztán abból szeretted volna megszerezni.

    Ja, RDA... Tényleg nehéz eldönteni, hogy kinek mennyi az ajánlott napi bevitel. De valaki itt már hivatkozott Dr. Matthias Rath-ra, aki viszont kidolgozott egy rendszert, amiben más-más adagot kapnak a gyermekek, felnőttek, rákosok, cukorbetegek, stb. Szóval ki van ez dolgozva, csak természetesen erről már sehol nem lehet hallani...
    Az RDA viszont tényleg baromságnak tűnik. KÍSÉRLETEKKEL bebizonyították, hogy az RDA többszöröse sem okozott a szervezetben károsodást, sokkal inkább használt a dolog.

    Ami nekem sem tetszik, hogy a doktor által ajánlott kiegészítő tényleg nem olcsó, bár nem ismerem az ilyen termékek árait. Van basic, medium és mega változat attól függően, kinek mennyire van igénybe véve a szervezete. Kb. 7500, 11000 és 16000 forintba kerülnek, ami nem kevés pénz. Erre azonban valószínűleg az a könyvben is leírt dolog a magyarázat, hogy a vitaminok világpiaci ára szándékosan fel van verve, hiszen az egészséges emberekből nem tud profitálni a gyógyszeripar.

    Na bocs ha hosszú voltam, de ezeket mindenképpen le szerettem volna írni. HA TEHETITEK, TÉNYLEG OLVASSÁTOK EL A KÖNYVET, 2500 FT, NEM VÉSZES.