• pemga
    #15
    -Senki sem kényszerített senkit hogy Microsoft programokat használjon.
    - Még nem láttál company policy-t leírva? :). Eddig bármerre jártam, ezt nyomták, még akkoris ha semmi másra nem használták, mint hogy ssh-klienst és X-servert futtassanak rajta...

    -Kíváncsi vagyok kinek van otthon a polcon eredeti Windows XP. Aki még egy fillért se fizetett a Microsoftnak szerintem hallgasson.
    - Akinek nem inge..., de sajnálatos módon a vasaimhoz mindig adtak, ott figyel az a csúnya matrica rajta. Pedig első műveletem mindig az volt, hogy partition minimize (kell, néha a reptéren bekapcsoltatják a gépet, és nem érdemes a vámosokat hergelni, WinLogo-t meg jól ismerik), linux mellé fel.

    -Ha valamelyik cég előállna egy jobb oprendszerrel én lecserélném (A linux otthoni felhasználásra nekem nagyon nem jött be). Az ie-t azóta nem indítottam el mióta kijött a FireFox
    - Érdekes, még mindig cégekben gondolkozol? Egyébként pl. a Novell ott nyomaxik ilyesmi előállításán. Vagy nézz meg egy Sun Solaris-t (otthoni használatra ingyenes). Knoppixot gondolom nem is próbáltad :), az már nagyon az extremitás határait súrolja, cd-ről boot, és minden megy :).

    Én nem vagyok otthon a közgázban, de úgy tudom hogy az is tilos hogy a cégek kölcsönösen előnyös megegyezést kötnek azzal a céllal hogy egy vállalatot kiszorítsanak.
    - Valóban, a versenyszabályzásnak része a kartell-törvények. Azonban ha ezt a cikket elolvasod, ebben nyoma sincsen ilyesminek. A cikk címétől eltekintve, valahogy bulvárosodik az SG. Ugyanis ők a periratba szeretnének beletekinteni, mivel az eredmény őket is befolyásolja, szakértői véleményt kiadni (ami perek esetén teljesen megszokott, hiszen a jogász nem feltétlenül IT, vagy piaci szakértő is egyben). Kartell-tevékenység pl. ha megegyeznek abban, hogy árakban nem versenyeznek egymással, a piacot felosztják valahogy egymás között (területileg, korosztályok szerint, stb.), ilyesmikre gondolj. Ha pl. egy közös szabványt akarnak létrehozni, az nem számít kartell-tevékenységnek, még akkorsem ha ezzel esetleg másokat szorítanának ki. (ld. BlueRay).