• picket
    Nézzük a vádat, hogy egy sznob geek nem gondolja át miről beszél, amikor azt állítja, hogy aki átlag felett játszik az swtorral (ami állítólag több mint napi 5 óra), az az alapvető szükségleteken kívül mást nem nagyon csinál az életben.

Átlagos felnőttről beszéljünk az egyszerűség kedvéért, ne az un. "12 évesekről". Tételezzük fel, hogy van munkája, vannak biológiai szükségletei (evés, ivás, alvás, egyéb elhanyagolható időt igénybe vevő dolgok).

Akkor nézzük tisztán racionálisan, matematikai alapokon:
    Munka ( + utazás + ebédidő ledolgozása) : 10h
    Alvás: 7h
    Egyéb napi tevékenységek: 3h (tegyük fel, hogy az élethez szükséged van ételre, esetleg néha sportolsz, egyéb szabadidős tevékenység akár hétköznapokon is, szerintem erre nem sok a 3 óra, inkább még kevés is).

Ez napi 20 óra, a hét 5 napján, eddig tehát 100. Nézzük a hétvégét!

Tegyük fel, hogy alanyunk lusta disznó, és hétvégén képes akár teljes értékű 8 órás alvásra is. Nem mondok sok időt egyéb tevékenységre, de egy nagyobb bevásárlás, takarítás, lakás / ház körüli teendők legyen mondjuk 5 óra naponta. Így hétvégén jó sok szabadidő marad, így is elmegy napi 13 óra.

Az egy héten 126 óra munkára, alapvető szükségletekre, a környezeted rendben tartására, és egy minimális sportra. Így marad 42 óra szabadidő, aminek ha minden másodpercét játékkal töltöd, akkor napi 6 óra jön ki, tehát nem lehetetlen.

Azt azért be lehet látni, hogy nagyon sok dolog kimaradt a számításomból. Például egy sörözés a haverokkal nem fér bele ebbe. Egy barátnő, egy mozi, egy kicsit időigényesebb hobbi vagy szórakozás nem fér bele. A rokonaival a matematikai modellem alapja szintén nem érintkezett, hacsak nem a játékon belül. Ha tehát nem basement dweller szinten akarod tolni, akkor ebből a napi 6 órából nagyon sok még elmegy egyéb dolgokra. Szerintem.

Mindenkinek maga fogja kialakítani a véleményét, de a fenti számítás megerősített abban, amit eddig is tudtam: én sem tolom keveset, nem vagyok egy nagy partiarc, aki tehát ennél jelentősen többet (értsd dupláját) rászán, azt akárhogy is mentegetheted, mert ennek a sznob geeknek a szemében egy nolifer.

Persze az egész nem érvényes, ha nem kell semmit dolgozni, meg anyu mos, főz, takarít... Nálatok ez a helyzet?