• Boncmester
    Nem váltottam át full negatívba, bár lehet, hogy tényleg így látszik.

Kb annyi történt, hogy lvl 50-ig toltam rendesen, aztán 50-en két lehetőség volt pvp és pve.
    Sokan akartak PvE-zni, és mivel a guildben, annak ellenére is, hogy rengeteg tag volt, viszonylag kevés volt a normális tank, nekem egy csomó helyre kellett menni, így egy idő után meguntam, hogy heti 6 nap elvárják tőlem, hogy ugyanazokat az operationöket és flashpointokat toljam le, ráadásul mikor már lement lazán egy OP normal módon, utána hard mode-ra akart menni a csapat, ami valójában tök ugyanaz, szal semmi izgalom nincs benne számomra.
    Aztán egy idő után eltűntek a guildből a pve-re fókuszáló emberek, akkor mehettem végre pvp-zni, de Ilum ugyebár pár naptól eltekintve vicc volt, mert vagy nem volt senki, vagy atom lag és zergelés, ezért maradtak a warzone-ok. De míg a WAR-ban voltak olyan játékosok/csapatok, akik nagyon ügyesek voltak, nehéz volt őket legyőzni, ezért sikerélményt nyújtottak, itt nincsenek ilyenek, az emberek 95%-a halál béna, semmi kihívást nem jelentenek (persze Crassussal egyszer sem találkoztam). Ezért egy idő után az 50-es warzone-ok is eléggé unalmasak.
    Nekiálltam datacronozni, 1 nap alatt kiszedtem a datacronok felét, jó pofa volt, de mondjuk ez még egy nap elfoglaltságot jelenthet, aztán kifújt.

Na itt jött a képbe a GW2, amire előtte rá se néztem, de most, hogy úgy éreztem, az SWTOR-ban unatkozok, kicsit utánaolvasgattam, és most baromira várom, tekintve hogy abban úgy tűnik, igazán jó pvp-t csinálnak, már eleve jól végiggondolva, ahol lehet majd "versenyszerűen" pvpzni. Ott majd nem lesz ilyen, hogy jön Crassus, elmondja, hogy nála nincs jobb játékos, aztán jövünk mi, és elmondjuk, hogy már pedig mi sokkal jobbak vagyunk, ott majd sokkal jobban lehet ezeket mérni. Persze lehet, hogy mindenféle statisztikák alapján én a bénák közt leszek, vagy valami, de legalább lesz miért küzdeni, engem pedig ez jobban érdekel.

Szóval addig meg marad az SWTOR-ból a legjobb rész, amit még a béta alatt ki tudtunk próbálni, ez pedig a szintezés, szóval lassacskán majd pár hónap alatt végighúzom a karaktereket, mint egy single játékban. Még a társaság miatt is megéri játszani, mert a guildben jó fej emberek vannak, de mostanság hétvégén nem sokan játszanak, amikor nekem lenne időm, és amúgy is eléggé megcsappant az online lévő emberek száma. A guildben kb 25%-al kevesebb player van, mint mondjuk 2 hónapja volt, viszont esténként a januári 30-40 ember helyett 4 és 10 közti ember van online, akik általában szintén altoznak. Emiatt meg már nem igazán éri meg folyamatosan tolni a játékot.

Persze majd visszanézek 1.2-re, mert akkor többen is jönni fognak, de igazából sajnos nem érzem már a késztetést arra, hogy évekig itt maradjak, pedig amikor elkezdtem, és a béta után is, azt hittem, soha nem fogok más MMO-val játszani.

Amúgy pedig nem vagyok full negatív, mert látom a játék pozitívumait, csak az endgame sajna nem az. A kis idegesítő hülyeségek, mint pl a party szétdobás, stb olyanok, amikkel simán együtt lehet élni. Ezekről csak azt fejtettem ki, hogy ezek hiányán látszik meg az, hogy miért nem olyan az endgame, mint amit sokan elvártak. De ezek miatt nem hagynám abba a játékot, mint ahogy nem is maradnék itt örökre, ha ezeket kijavítanák. Persze így utólag könnyű okosnak lenni, előre sajnos ezt nem láttam én se, más se, és a BW se.
    Nézd meg pl a bétákat, én is bejutottam 2-3 bétába, de mivel csak lvl 1-től lehetett húzni a karaktert, nem tudtam, mi történik 3-4 maxos karakterrel elöltött hét után, ahogyan azoknak a többsége sem, akik cikkeket írtak különböző oldalakra a béta alapján, pl újságírók, stb. Vagy itt van pl Jonny, aki tolta a bétát fél évig, minden létező kasztból fölhúzott egyet max szintre, leírta, hogy milyen fasza a játék, és tök igaza volt, csak pl maxos karakterrel már ő sem tolta, meg gondolom a többi bétázó sem (nem is nagyon volt endgame a játékban a béta végéig), így aztán nem tudtuk se mi, se a BW, hogy mi vár majd ránk maxon. Most pedig már úgy látom, hogy ez az ő hibájuk, nem az EA-é, sem másé, hanem csak annak köszönhető, hogy nem jöttek rá pontosan arra, hogy mitől is MMO egy MMO.
    Aláírom, javíthatnak, megtarthatnak sok előfizetőt. Annyi viszont tuti, hogy nem lesz a játék WoW verő, mint aminek talán szánták, és nem is fog maradni 1,7 millió előfizető mondjuk májusra.