Ez OP, az OP, lag, fps, szar, fos, hugy, bu*i EA, köcsög BW, nyomorék Blizzard. :) Szokásos PvP eszmecsere. :D
Megpróbálnám más felől megközelíteni a problémát. Majd ha 1 féle class, 1 féle ruci lesz, és egyetlen random értéket sem fog használni a játék + mindekinek 10ms alatt lesz a latency-je és 250 lesz az FPS-e, tök egyforma lesz a számítógépe a monitora a billentyűzete és főleg az egere, ugyanakkora felbontásban és fényviszonyok mellett játszik... Kihagytam valamit? :D Na akkor lesz balance. Tudomásul kell venni, hogy az MMO-kban a PvP csak fűszer, és nem maga a játék. Szerintem a PvP csapatjáték, ezért nem annyira tartom fontosnak az 1v1 balanszot.
Ugyanakkor nyilván sokan vannak, akik szeretnék legalább nagyjából hasonló eséllyel megmérettetni magukat, erre lenne jó egy olimpiai, vagy aréna rendszer, többek között osztályon belüli ranglétrával. (Értsd: azonos classok közötti 1v1 verseny)
Azzal viszont teljesen egyetértek, hogy a frakciózás nagyon elavult, és felesleges is. Kettéveszi a társaságot, és a populáció eloszlása miatt teljesen megöli az open world PvP-t. Nekem személy szerint a klánok / szövetségek közötti PVP (pl Lineage) megoldás sokkal jobban tetszik, és egyáltalán nem lore ellenes. Hiszen aki végigment a sztorin pontosan látja, hogy egy adott frakción belül is folyamatos harc megy a hatalomért, akárcsak a valóságban. Meg különben is milyen jó lenne levágni azt a köcsögöt, amelyik felszedte előlem a virágot, nem? ;)
A wz-k viszont szerintem ötletesek, és élvezetesek, remélem sok hasonlót kitalálnak még, illetve lehetővé teszik a szabad választást.