• Chris
    Bár a hasonlatod szerintem rossz volt, de vmelyest egyetértek vagy inkább megértelek. Kicsit olyan ez, mintha ízlésről vitatkoznátok.

A wow-ban az addonok teret adtak egyfajta túlzott professzionalizálódásnak, értem ez alatt azt, mondjuk a pvp-s (magasabb szintű arénás) példánál maradva, hogy az addonokkal minden információ birtokában (ki kire és éppen mit castol, ismerve a játék összes skilljét, cd-jét, stb.), az döntött, hogy a legrosszabb esetben az 1,5 seces global cd-k alatt folyamatos mozgással egy harc közben mennyi jó vagy rossz döntést hozol. Ráadásul rengeteg olyan képesség volt, mint pl. az interruptok, amik nem is voltak global cd-n, tehát itt így csak a reflexek és a gyors helyzetfelismerés számított.
    Az addonok ennek a kialakulását segítették elő, a makrók meg még jobban túlbonyolították a komolyabb pvp-t, mert azokkal kb. kétszer annyi gombot kellett használnod, mint általában. Soha nem szerettem a raidelést, de gondolom ott is ez volt a helyzet, csak ott már a fejlesztők lőtték be erre az állapotra a nehézséget.

Ezzel szemben ahogy te is írtad, az swtorban úgy tűnik visszatérnek az alapokhoz: figyeld az animációkat, várd meg mi fog történni, azt reagáld le megfelelően. Érdeklődéssel figyelem mi fog kisülni ebből, mert nem tartom ördögtől valónak ezt, sőt egyenesen tetszik jópár év wowos arénázása után. Lehet nem lesz olyan kiélezett elsőre, de lehet hasonlóan kompetitív.