BlackRose#11
Ez csak egy dolog miatt nem rossz (nem mondom, hogy jó, de nem rossz) az pedig kimondottan az, hogy nem fognak a Linuxból majom OS-t csinálni (igaz, hogy sokan ezt próbálják), ami pedig a vállalati hálózatokat illeti... hát ott szerintem mindkettő megtalálja a helyét. Ha és még valamit a technikai egyetemisták nagy része Linux-ozik, meg sokan Solarisoznak is, mert a UNIX-ok mindég jobban alkalmazhatóak egy technikai környezetben (pl. több architektúrára léteznek, megismerheted őket sokkal jobban mert pl. a Linux és a BSD nyilt forrású, a Soláris meg nemsokára az lesz, de még ha nem is akkor is a Solaris, az AIX vagy a HP-UX aelyek a legelterjedteb UNIX-ok, 10-15.000 oldalas tökéletes dokumentációval megismerhetők a legaprobb részletekig. És persze a UNIX-ok mindég is közelebb álltak a technikai inteligenciához. Persze sokszor a Microsoft alkalmazások vállalati környezetben kitűnő megoldást jelentenek és ezért nem szabad ezt sem elkerülni, a .NET-et és a Java-t szerintem egyforma intenzitással kell tanulni az egyetemen. De mindez mellet sohasem fogom elfogadni, hogy pl. a jógászoknak vagy az orvosoknak Linux-al kell foglalkozniuk, mert nekik a Windows sokkal jobban megfelel. A Linux nem a Windows helyett van (és a többi UNIX sem) hanem azért van mert sok mindenben jobb a Windows-nál de sokmindenben nem jöhet számításba, ezért egyszerűen hülye duma, hogy az egyetemeken a Linux-ot kell nyomni, mert Equ-nak igaza van, hogy az átlagfelhasználók 99% Windows/Officet használ és a Linuxot nem értené meg soha, kivéve ha a Linuxból idővel nem faragnának idiot proof rendszert (mint amilyen a Windows), és én ezt semmi képpen sem támogatom és nem is szeretném. Ja és itt kérném, hogy konstruktív legyen a párbeszéd, mert én kb. úgy vagyok, hogy 80% a Windowsból élek, 15% Linux, 5% Solaris és AIX, de otthon 90% Linux és Solaris, 10% Windows van. Tehát kedves barátaim én kedvelem a UNIX-okat de a Windows is tökéletessen OK ott ahová szánták. Fordított már valaki XL C/C++ -al valamit AIX-en? Vagy tudja-e valaki, hogy mennyire Királyi pl. a SMIT? De szintén nagyon jó a Phython is, meg persze ,még sok más dolog is, mint pl. a .NET, mindennek megvan a helye és kölcsönössen segítik egymást egy tökéletesseb informatika irányában, most pl. a Microsoft fizetős és ezért szerintem jó, ha az egyetemisták ingyen hozzáférhetnek, a Linux meg szabad és ez már csak akarat kérdése. Mindenesetre nem szabad egyiket sem kizárni, és nem kell mindenkire ráerőszakolni a Linuxot, akinek tetszik az majd használja, aki meg nem tudja magától megérteni az előnyeit azt meg szerintem nem kell ebbe az irányba terelni. Csinálj valamit olyanra, hogy a majom is használhassa és akkor csak a majom fogja használni, nem kell a Linuxból mass productot csinálni, mert akkor a Windows-hoz hasonlóan elidegenedig a technikai inteligenciától... na mindegy, nekem ez a véleményem.