A Biblia és a keresztény vallás értelmezése, gyere be ha van kérdésed, és válaszolj a feltttekre, ha szeretnél.
  • czihaki
    #5274
    Itt van pl Mária szentsége- bevallom én mint az anyaság szentségét értelmezem és így is festettem meg képen. (szentlélek nélkül!)

    DE! Először is régen volt egy zsidó törvény. Ha egy leány házasságon kívül terhes maradt, akkor azt romlottnak tartották és megkövezték. az élet viszont akkor se volt más mint korunkban a szerelem, előbb utóbb testi kapcsolatba torkollott akkor is és ma is.-- Ma ilyen esetben, előszór is ha kiderül, semmi probléma vagy elveteti, vagy megtartja a magzatot és pereli az apát tartásdíjra. S minden elrendezett, elfogadott.

    az antik zsidók idejében viszont ha kiderült volna hogy Mária teherbe maradt mint leányzó, akkor kiközösítette volna a környezete és esetleg meg is kövezték volna. Tehát mit lehet tenni ilyen esetben? Ki kell találni egy olyan indokot amit az egyszerű tömegemberek már nem mernének megtámadni, hiszen ha Isten elküldte a szent-lelket, hogy Istennek földi halandó testben fia születhessen, azt tisztelni lehet csak és bűn lenne bírálni, esetleg még bántalmazni is. Bár így se fogadta el mindenki valószínűleg ezért férjhez adták a szülők majd a párocska elvándorolt, vagy inkább elmenekült és egy idegen városban hozta világra a gyermekét.-- a hozzá tett királyok látogatása az szerintem már vagy a született keresztények vagy a könyvet író papok kitalációja.

    Miért gondolom azt, hogy a szentlélek csupán kitaláció? Mert az isteni energiából egy kisebb darabka is magas feszültségű lett volna, amely az emberi testnek már ártalmas, abban az időben pedig még életveszélyes is..