A Biblia és a keresztény vallás értelmezése, gyere be ha van kérdésed, és válaszolj a feltttekre, ha szeretnél.
  • czihaki
    #5272
    Tudjátok a biblia tulajdonképpen egy antik mű. S ha valóban azt írták másolták le a kolostorok papjai a kiadatásakor amit a régen élt zsidók megírtak, akkor se tudományos ez az írott emlék. Mert a régen élt emberek még nagyon keveset értettek meg abból, amit esetleg mint természetfeletti jelenséget tapasztaltak, vagy érzékeltek, vagy valamivel" szembesültek. aztán van a bibliában akár az Ó-testamentumban akár az Új-testamentumban olyan fejezet is amelyet nem is lehet komolyan venni, mivel ha a fennmaradt írás eredeti, akkor bizony az írója vagy fantázia dús volt, vagy csupán egy csóró kódis, aki így akart boldogulni a kitalációival.

    Ami pedig a biblia elemzőket illeti, amely már több ezer éve tart (nem is olyan rossz foglakozás ha azt nézzük ha..ha..ha)-- Egy antik írótt művet helyes ha lefordítják és minél jobb a fordítás annál valódibb a mű.-- ezt egyébként el is lehet fogadni, hisz szükséges, másképp nem lenne az emberiségnek visszamenőleg történelme, ha az ilyen fennmaradt műveket nem fordítanák le.

    Azt viszont nevetségesnek tartom, hogy értelmezzenek benne minden fejezet tartalmat. Értelmezni lehet azt ami történelem, ami megmutatja miképp alakították a törvényeket, miképp akartak egy népet összetartani, tanítani.

    Viszont azokat a szövegrészeket amelyek már misztikumnak, természetfelettinek számítanak, ne akarjanak olyan emberek értelmezni és megmagyarázni, akiknek soha nem is volt rendkívüli képességük, és főleg ne misztifikáljanak és ne tegyék úgy közzé az embereknek mint igazságot, mikor halvány fogalmuk sincs semmiről.-- --mert ez már hazugságnak számít amikor a tömeg embereket becsapják, félrevezetik, a felnövekvő fiatalokat egyenesen átmosott agyúvá, babonássá, bigottá, fanatikussá nevelik.