• Zocsi
    Hmmm... Az örökzöld téma újra felmerült. Én már csak somolygok az olyan kijelentéseken, amilyenektől ez a cikk is terhes. Köztudott, hogy mire képes az ember. Már 20 évvel ezelőtt is nyomták a híradóban, hogy ez így nagyon nem lesz jó és le kéne állni. Pedig akkor még kőkemény kommonizmus volt jellemző a világ 1/3-ra, nem pedig a már említett pénz alapú kapitalista társadalom, mint ahogy ma. A közgazdászok jól megcsinálták ezt is. (Apropó, próbált már vki. közgazdászokkal vitázni és meggyőzni őket ész érvekkel arról, hogy mi jó a kisembereknek vagy a környezetnek. Hát én próbáltam már. Elég könnyen be is pöccentem, pedig higgadt ember vagyok...mind1.) Szal' az tény, hogy amíg a pénz az isten, addig itt nem lesz pozitív irányú fejlődés. Amit én nem értek, hogy miért jó a túltermelés? Basszus, most vagyunk 6,5 milliárdan, de állítom mindenkire jut 2 autó, 3 hajszárító, 10 tv, 1000 fogkrém és 10000 lap fénymásoló papír már most is. Mire jó ez? Mikor mebész a tescoba és azt látod, hogy van 500 féle szerszám. Mi az agyhalálnak, mikor senki nem veszi. Épelméjű ember meg szerszámkereskedésből veszi, ha jó minőséget akar.
    Az olajjal kapcs. csak annyi, hogy mindig mindenki a benzinnel hozza összefüggésbe. A benzin az olaj egyik frakciója, van még neki jó pár. Sztem' sokkal fontosabb a műanyagoktól elindulni, hiszen a tárgyaink 99%-a műanyag. Érdekes lenne mondjuk 150 év múlva megnézni, hogy hányszorosan újrahasznosított szemétből készül a fogkeféd?! Nah mind1. Az atomenergia tisztának mondható energiaforrás sztem'. A kiéget hasadóanyagot azért megfelelő pénz belepumpálásával azért lehet tárolni. De én emelett még mindig a megújjuló energiaforrások híve vagyok. Asszem angliába trendi most, hogy minden ház tetejére napelemet raknak. Hmmm... Hogy erre pont itthon nincs pénz? Kell apucinak, meg anyucinak, hogy fél évente cserélhesség az A6-ost...
    Szvsz úgy megfogunk pukkanni 100 alatt, mint azok az állatok, amiket önkényesen kipusztítunk. Majd, elfogy a kaja ázsiában és elindulnak a sárgák kaját szerezni. Közben elolvadnak a jegek. Meg lesz egy két nagyobb földrengés. Átalakulnak az éghajlatok, jön egy pár nagyobb napszél és még háborúzni is lesz kedvünk. Ez generációs betegség, mivel már a nagyapáinkat se tanították meg arra, hogy ne dobd el a szemetet és, hogy tiszteld a természetet, mert neki köszönheted az életed. Ezen tényleg csak egy oltári nagy szerencsétlenség változtathat, bár én inkább hiszem azt, hogy ez a helyzet menthetetlen... :(