• NEXUS6
    Egy kicsit télleg nácisan fogalmaztam.
    Pont arra akarok kilyukadni, amit emmegki is írt.
    Helyes az észrevétel, lehet hogy én sem mennék egy bizonyos teszten. De kérdés, hogy miért csinálunk ilyen teszteket?
    Azért, hogy a "hibás" egyedeket kiszelektáljuk, "elimináljuk" szép szóval, magyarul legyilkoljuk? Ez szerintem sem jogilag sem erkölcsileg nem járható.
    A sterilizálást sem tartom morálisan elfogadhatónak (pedig aztán olyan erkölcscsősz országokban, mint Ameróka, vagy Svédország még a '60-as években is csinálták, pedig akkor már hol voltak a nácik!), amikor ráadásul van más út is!
    Ha tudom hogy van egy genetikai úton öröklődő betegségem, akkor ma nem feltétlenül kell hogy más gyerekét neveljem fel, mert azt az egy két gént ki lehet javítani. Erre meg van a technológia, csak nem adunk rá pénzt.

Szal másképp megfogalmazva a dolgokat, van-e jogunk az utódainkra átörőkíteni a hibás géneinket, sőt elősegíteni a hibás gének felhalmozódását amikor meg van rá a lehetőségünk, hogy tegyünk ellene? Ráadásul, ma már nem kell az egyén szabadságát/jogait sem korlátozni ehhez.

kisarkítva: mekkora bűn az ha tudatosan és hanyag módon, előre megfontoltan és gyak. nyreség vágytól vezérelve megnyomorítom a gyerekeimet?