• Slartibartfast
    #49
    Nézd, bocs, nem akartam fellengzösen fogalmazni, ha ez volt a problémád.
    Viszont összehasonlítva a térugrás kapcsán felmerülö nehézségeket (amikkel egyébként nem vagyok tisztában) a lifttel kapcsolatban felmerülökkel, szerintem a lift még mindig megvalósíthatóbb.
    Igen, lehet, hogy fog nekik egy kis fejtörést okozni, h vajon mihez kezdjenek pl az idöjárásssal, de ezen egyszerübben túl fogják tenni magukat, mintha mittomén idöt akarnának utazni. (Mit ír arról a könyved?)
    Az energiaszükségletröl szvsz annyit, h a rakétázással az a baj, h kilövéskor rajta kell lennie a teljes úthoz szükséges üzamanyagkészletnek. Emiatt van is egy elméleti kritérium (nem emlékszem, melyik orosz tudós neveéhez füzödik) ami megmondja, h adott tömegü rakéta max milyen magasra tud felmenni.
    A robot meg külsö energiaforrásról megy, emiatt meg lehet spórolni egy csomó tüzelöanyagot.
    Ráadásul nem is olyan kockázatos robottal apránként felvinni valamit, mint rakétával. A robotokból ráadásul mehet egyszerre több is, és folyamatosabb a kihasználtság.
    Amúgy a gyakorlati nehézségek tényleg sokan vannak, mégis úgy éreztem, meg kell védenem öket a NASA-nál, mert a mai fejlettségi szinten lehet, h meg is tudják csinálni. (lehet, h ezért állították le az új ürsikló fejlesztését, mert a fejek láttak a projektben fantáziát?)


    zárójel:
    "De majd te minnyárt megmagyarázod."
    "Már csak az a kis gond van, hogy ua anyag ami 10X nyomóerőt tud elviselni, ennek már cak a tizedét bírja húzóerőben!"

    Csak véleményemet közlöm, és olyan adatokat, amiket valamivel alá tudok támasztani. Ha vki kinyilatkoztat olyan dolgokat, amik nem relevánsak, akkor persze, h kritizálok.