• NoZoli
    "Ma hajnalban kaptam egy körüzit a Mátrix tartalék hubról, egyenessen Neónktól:
    "[00:58] <[OP]wakeupneo> http://www.gothx.fantom.hu/ Olvassátok el! Érdemes.."
    Olvassátok el, arról szól, hogy az ASVA hogy tesz minket bűnözővé!"
    Na, ha nem ő írta volna, akkor azt mondom, hogy ez így igaz. De azért nem kéne avval takarózni, hogy az ASVA így, a MAHASZ úgy... Mert nem ők tették fel a szórakoztató anyagokat a netre, illegális letöltés céljából. Az igaz, hogy amig egy szervert, vagy hubot eltüntetnek, 2-3 új szerver vagy hub nő ki a földből. És ez nem a magas árak miatt van, hanem az alacsony bérek miatt, amiért ezt a nem magas árat sem tudjuk megfizetni. De ezért kár a mostani, vagy az előző vagy az az elötti kormányt hibáztatni. Egyik sem tudott semmi érdemlegeset produkálni a maga kis négy éve alatt. Illetve, ha tudott is, akkor nem e téren, hanem pl. 10-20 km autópályát épített, ahelyett, hogy a sok 20 tonnás útbontó kamionokat felpakolnák a vasútra! De ez már nem az a téma, amivel kezdtem. Szóval, van igazság ebben az írásban, de ebből a szájból hallani... hát, hogy is mondjam... szerintem lehet mondani cinikusnak.
    Az előzö üzeneteimre reagálóknak: Igen, igazatok van, valószinű egy kicsit paranoid vagyok, illetve ez látszódik az írásomból. Természetesen én sem vagyok ma született bárány. Nem vagyok rá büszke, de nem mondhatom, hogy rá vagyok kényszerítve. És szerintem itt senki nem is mondhatja ezt. Mert ha belegondolunk, a számítógép még luxuscikk. Nem a munkahelyekre gondolok, hanem az olyan magánszemélyekre, akik csak játékra, vagy zenehallgatásra, esetleg filmnézésre használnak egy számítógépet. Ez egy luxus. Valaki megengedheti magának, valaki nem. De ha már megengedhetem magamnak a számítógépemet, akkor feltételezheti bárki, hogy megengedhetem magmanak azt is, hogy mindent jogtisztán vegyek meg hozzá. Csak ugye az ember egy önző állat és ha megteheti azt, hogy tizedannyiért megszerzi az illegális cuccokat és meg is teszi és elkapják, akkor ne kezdejen el sírni és elkezdeni a mutogatni, hogy de a MAHASZ kér sokat, de az ASVA akar nagyot húzni róla... A politikai gyűlölködéskeről nem is beszélve. Megsértette a törvényt? Meg. Akkor, miről van szó? Na, meg az, hogy senki nem ismeri helyesen az idevágó törvényeket? "A törvények nem ismerete nem mentesít a betartása alól." De a leghülyébb ember is észre veszi azt, hogy amit a boltban tízezrekért adnak és az interneten ezrekért letöltheti, akkor itt valami gyanús! És ha van esze, akkor nem nyúl bele ilyen dolgokba. Hacsak, nem akarattal teszi. De akkor már legyen benne annyi gerinc, hogy vállalja a következményeket és nem kezd el pattogni és másra kenni a dolgokat.