NoZoli#175
Persze, hogy egy kicsit paranoid, de a mai ember már mindenről hall rémtörténeteket és nem tudja, hogy melyiket hiheti el és melyiket nem.
"Bár az Invitel képes volt rá."
Igen, ez igaz. Tehát, akkor tényleg senki nincs biztonságban. Ha az Invitel megtette, akkor más ugyanúgy megteheti.
"A tűzfalakról még nem hallottál?
Ha ennyire rámászna a lúzerekre a microfos, már egy csomóan vagy sitten lennénk vagy pingvint használnánk."
Persze, hogy hallottam tűzfalakról. Nagyon hasznosak is. Nekem is van. És akár egy DC-zés, vagy Kazaa-zás, vagy eD2k után megnézem a behatolási listát, hát, nem csak azok akartak belemászni a gépembe, akik le akrtak tölteni rólam... A microfos csak egy példa volt, lehet akár monjuk a Discreet, a Symantec, bámelyik jólmenő szoftverfejlesztő cég. És szerintem, akár meg is engedhetik maguknak, hogy a legújabb tűzfal-progik elött járjanak. És mint már mondtam, nem tudjuk, hogy mikor akarják megemelni a számát azoknak, akiket már elitéltek.
És szerintem ugyanúgy vadásznak a DC-hubokra is, csak az, mint a cikkben is leíródott lejjebb, alaposan megszrvezett és összehangolt akcióval tudták elkapni. Mig mondjuk egy fizetős ftp-t hogyan találnak meg? Bekopognak a szolgáltatóhoz, hogy most körbenézünk a szervereken, és hoppá! Megvan a warez!