-
etele34 #6074 Sziasztok!
@pirobi: ezt én is ismerem nálam is fent van még a gépen mert lusta vagyok leszedni, de telepíteni kell ezért gondoltam valami gyorsabb megoldásra, de azért köszi.
@balcsi70: - Nos a NOD beállításai a legszigorúbbak voltak, általam lett most leellenőrizve, mielőtt aztán leszedtem volna. A beállításokat én állítottam be még akkor amikor megvették a kamaszlánynak(diák kedvezményre) és most is úgy voltak nem állították el.
@Narxis: azokat a képeket tedd be, mert hátha nekem is kell még valamit beállítanom a NOD-ban, amit eddig nem vettem figyelembe.
Akkor végre a lényeg, bár kissé hosszúra fog sikeredni. Most végeztem nemrégen a probléma megoldásával. Tehát. Le akartm tölteni és futtatni a Dr.WEB-et (ezt nem kell telepíteni) de nem sikerült sehogyan sem. Kezdett gyanús lenni a dolog ekkor. Nálam eddig mindig pöccre ment akár milyen antivírus is volt a gépemen telepítve. Most már mindegy alapon mert nem megy másképpen, leszedtem a NOD-ot és fel akartam tenni a KAV-ot, hogy biztosra menjek mert az tuti, hogy leszedi. KAV sem akart letöltődni! Na ekkor már végképp gyanús lett a dolog. Áthoztam a NIS telepítő lemezét - jobb híján - és felraktam azt. (nem röhögni senkinek!!!) Annak fel kell mennie mert ha tiltódik valamiért az antivírus szoftverek letöltése akkor lemezről feltudom telepíteni. Ötlet bevált. Feltelepült, frissített az újabb verzióra. Elindítottam a Teljes rendszervizsgálatot. (Közben egy ebéd és annak néhány sörrel való lefojtása is megtörtént ez alatt.)
NIS is megtalálta ezt a HackTool.Patcher.A - alkalmazás módosulatot három helyen is és mellé még két trojan.downloadert is meg vagy kétszáz sütit. Ennyit még nem is láttam egy helyen. Ezt mindet kitöröltettem. Utána már le lehetett tölteni a KAV-ot. Tehát valószinüleg sikerrel jártunk. NIS le, KAV föl. Nem talált már semmit. KAV le és NOD32 vissza az eredeti állapotra. Lefuttatva vele is full scant de már ő sem talált semmit. Természetesen a Rendszer-visszaállítást kikapcsoltam az elején. (nem vagyok ámátőr)
Most minden OK. Egyelőre.