-
mitch01 #5316 Egyetértek LCK-val! Szerintem is a KAV a legjobb, nagyon sokat volt a gépemen régebben. Felismerési hatékonysága szerintem messze a legjobb! Avast is sokat volt fent, Végülis az is átment a vb 100%-on szóval nem akarom részletezni... Egyetlen probléma velük a sebességük, amivel nem tudtam megbarátkozni, pedig sok időt hagytam rá nekik :). Esetnél is szerintem egész jó a felismerési hatékonyság, bár abban biztos vagyok, hogy nem tud annyit, mint a Kaspersky, bár talán ennek hatékonyabb a heurisztikája. Jelenleg a 2.7-es nod 32-t használom!!! Ez azért van, mert hiába papol mindenki arról, hogy mennyire fasza a 3.0-ás nod (jó ideig teszteltem), meg a Smart security (ez nagyon sokáig fent volt a gépemen) --> a mai napig veri őket sebességben a 2.7, ezt bizton állíthatom, akármennyire is mást állítanak a tesztekben, meg stb-kben. Ez személyes tapasztalat, a gépem nem annyira régi, tehát ez sem állhat a dolog hátterében, hogy "régi gépen persze, hogy jobb". A mai napig tökéletesen frissít, ugyanazzal a vírusadatbázissal, mint a smart security, vagy a 3.0-ás, és ez még jó sokáig így marad, mivel sokáig támogatni fogják, mert régebbi rendszerekre csak ez eladható!! 16 millió nap a liszensz lejártáig pedig szerintem elégséges :). Nem kell szórakoznom minden hónapban, hogy keresgéljek hozzá kulcsot (megjegyzem nem volt megeröltető, mielőtt még valaki kritizálni akarna :), nem emiatt váltottam :) ) Az, hogy 2.7, tehát régebbi verzió, az engem cseppet sem érdekel, nem hinném, hogy olyan biztonsági hibák lennének benne, ami miatt tartanom kéne a mai divatot a 3.0-val vagy stb-vel. Nagyon észrevehető a sebességkülönbség a 2.7 javára szinte mindegyik vírusírtóval szemben. Talán meg merem kockáztatni, hogy az Avira tudta talán tartani a tempót vele. Mellesleg semmi kockázat nincs benne, főleg, hogy egy komoly itthoni ügyvezető, aki komoly részt vesz ki az értékesítésből az esetnél azt nyilatkozta, hogy „Inkább a mi szoftverünket használják, ha kalózmásolatban is, mint a riválisainkét”---> megengedő politika. Ez csak egy személyes tapasztalat, nem kellenek kritikák, mindenki azt használ, amit akar, csak gondoltam megosztottam veletek a saját tapasztalataimat. Immár 1 éve stabilan működik a rendszer, voltak rajta vir írtó változások, de egy jó ideje már a 2.7 van ISMÉT rajta, tegnap lefuttattam a counterspy-t és nem talált semmit, csak pár cookiet. Ez azért bizonyíték lehet arra, hogy még ha nem is olyan komoly, mint a kasper, vagy kicsit macerásabb, mint az avast, azért nekem sokkal fontosabb a sebesség, mint bármi más! Eddig elégnek bizonyult a felismerő képessége ennek is, nagyon sokszor jelzett, hogy a netről vírusos fájl jött, vagy akar bejönni (rengetegszer), de ezek szerint mindet megfogta, ha lehet bízni a counter féreg felismerő képességében. :) Csak ennyit akartam írni, SORRY, ha valakit megzavartam vele :). Sziasztok !! :)