• stringz
    Szevasztok!

Ugye a világ legjobb víruskeresőjével állunk szemben, vagy csak a legjobbnak mondottal... Lenne egyvalami, ami nagyon csípi a csőröm a nod32-be. Tavaly vettem meg 3 éves licencre, "pórábljuk, ki, hátha" alapon, eddig nem volt még vele különösebb gond, vagy csak egyszerűen szerencsés voltam vírusok szempontjából, leszámítva egyvalamit.
    Mindenki tudja ugye, ismeri az On-Demand scannert (magyarban kézi átvizsgálás). Ez szépen töviről hegyire átnézi a merevlemezt vírusok után kutatva, azonban mi van ha mondjuk van egy 500GB-os merevlemezem, ami 80%-osan foglalt, és teszem azt 300 vírus van különböző helyeken. Ennyi adatot átnézni beletelik egykis időbe, namost a NOD32 on-demand-jének nincs olyan lehetősége, mint anno a Norton AntiVirus-nak (vagy mint most az Ad-Aware-nak), hogy összegyűjti a fertőzött file-okat egy listába és a víruskeresés végén eldönthetem egyszerre az összes file-val, hogy mit csinálok. Ehelyett akár órákig is ülhetek előtte várva a felbukkanó on-demand-scanner paneljét, ahol megkérdezi mit csináljon minden egyes fájllal, de ezt még a keresés közben interaktívan, és a keresés megszakad, amíg gondolkodom, mit fogok válaszolni neki. Nos én ezt nem nevezném az ember dolgának a megkönnyítésének, sőt inkább megnehezíti... nem fogok órákat ülni előtte csak azért mert néhány fejlesztőnek nem jutott eszébe ez az alapvető dolog, ami már rég benne volt sokkal idősebb keresőkben is, mint a NOD.
    Persze az is lehet, hogy én vagyok suta, és van ilyen lehetőség, de istenbizony nem találtam. Szóval ha valaki tud megoldást arra, hogy lehet az akciókat a keresés végére tenni, megköszönném, ha megosztaná velem.

Üdv
    stringZ