• zserrbo
    Ismerem nagyából a kártevő fajtákat. Már több, mint 7 éve van gépem, igaz netem csak 3 hónapja, de ez idő alatt utána néztem alaposan a kártevőknek és több írtót is teszteltem. Tudom, hogy a vírusok és a spyware-ek mások. Egyben mindenképpen megegyeznek:nem a segítség, hanem az ártás a szándékuk. Kivéve a Zoo vírusok. Másnévenen laborvírusok. Ezeket a kártevőket laborokban tenéysztik és a jobb felismerési eljárások kutatását szolgálja.
    A vírusoknak van vagy 1 tucat alfaja, amit most nem kívánok részletezni.
    A spyware-kel az a helyzet, hogy több már nem igazán kémprogramnak nevezhető kártevőt és alkalmaást is ide sorolnak.
    ez az oldal részeletesen foglalkozik a kémprogramokkal

"+. Ide a rozsdás bökőt, hogy default-on hagytad a Csomót, azaz nem maximálisra van tekerve a védelme."
    Nincs alapban hagyva a NOD 32(friss definíciók). Még a veszélyes alkalmazások keresése is engedélyezve van. Nem tudom, hogy ettől, de volt olyan letöltés, amit nem engedett letölteni, pedig 90%-hogy kifejezetten nem ártalmas program.

Amúgy már összeállítottam egy elég jó írtó csomagot, legalábbis ami a spyware írtókat illeti:
    Spy Sweeper - ezt rezidensen, állandóan is érdemes futtatni, főleg, hogy nem eszik sokat
    Spyware Doctor, Counter Spy, Ad-aware Pro, esetleg Spybot - ezeket alkalmanként használom. Már gondoltam, hogy még a Spyware Blastert is kipróbálom.

Tűzfal esetében nekem a Zone Alarm 6 Pro jött be, bár a beépített spyware írtó szerintem sz**t se ér, edddig még semmit sem talált. A beépített vírusírtó kikapcsoltam helyette ott a NOD 32.
    Már teszteltem a Keriot - szerintem nem jól konfigurálható és nem kedveli a progikat, játékokat. Nem egy játékkal nem tudtam kompromisszumra jutni a tűzfallal, pedig próbáltam beállítani, de nem akart engedelmeskedni.
    Aztán az Outpost már jobb volt, de engem zavart, hogy minden egyes alkalmazáshoz szabály kellet létre hoznom és ez elég fárasztó és talán memória növelő is volt. Ettől függetlenül jó tűzfalnak tartom. Most a Zone Alarmmal próbálkozom, eddig meg vagyok vele elégedve, bár még próbálom konfigurálni.

Vírusírtóból még nem tudom a tutit, de kb. ezek közül valamelyik:Bitdefender 10, Kaspersky, NOD 32.

Az oldalakat nagyon köszi, holnap átnézem és kérdés esetén majd felteszem.
    Addig is, ha van valami jó tipp a NOD 32-vel kapcsolatban, kíváncsi vagyok rá.